Rendhagyó helyzetjelentés

2022.10.03. 09:36

Újabb mérföldkőhöz érkezett a Nemzeti Atlétikai Központ építése (videó)

A budapesti szabadtéri világbajnokságot 2023. augusztus 19. és 27. között rendezik meg.

Schmidt Ádám sportért felelős államtitkár a Nemzeti Atlétikai Központ tetejéről jelentkezett Németh Balázs és Ferencz Marcel társaságában a Facebook-oldalán közzétett videóban

Forrás: Képernyőfotó a videóból

Újabb mérföldkőhöz érkezett a Nemzeti Atlétikai Központ építése – jelentette be Schmidt Ádám sportért felelős államtitkár hétfőn.

Schmidt Ádám a Facebook-oldalán közzétett videóban a létesítmény tetejéről jelentkezett Németh Balázs és Ferencz Marcel társaságában, és úgy fogalmazott, a sportért felelős államtitkárság számára különlegesen fontos a három alapsportág, így az atlétika is. A sportok királynőjének, amint ez a létesítmény elkészül, ez lesz az új otthona – tette hozzá.

Bízunk benne, hogy ez a létesítmény, illetve a jövő évben megrendezésre kerülő világbajnokság egyaránt ösztönözni fogja honfitársainkat, hogy a mindennapos testmozgás az életük részévé váljon

– mondta Schmidt Ádám.

Gőzerővel halad a világbajnokság szervezése, alig több mint 320 nap van hátra. És a cél egyértelmű, minden idők legjobb világbajnokságát szeretnénk megrendezni itt, Budapesten

– hangsúlyozta Németh Balázs, a világbajnokságot szervező cég, a Budapest 2023 Zrt. vezérigazgatója.

Ferencz Marcel, a Nemzeti Atlétikai Központ tervezője elmondta, hogy az építkezés jó kezekben van, „a kivitelező profin tartja a határidőt”.

A stadion legnagyobb eleme,

maga az ékkő elkészült, a létesítmény szerkezete, most már csak a befejező munkákra várunk, amik nagyon jó ütemben haladnak.

A budapesti szabadtéri világbajnokságot 2023. augusztus 19. és 27. között rendezik meg.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!