Multisport Eb

2022.08.22. 10:28

Hüttner: maximálisan elégedettek lehetünk

A magyar kajak-kenu válogatott 14 érmet, 7 aranyat, 4 ezüstöt és 3 bronzot szerzett a vasárnap véget ért müncheni multisport Eb keretében megrendezett kajak-kenu Európa-bajnokságon, a dobogós helyek közül öt – 2-2-1 eloszlásban – olimpiai számban született.

Hüttner Csaba szövetségi kapitány

Forrás: MTI

Fotó: Kovács Tamás

Hüttner Csaba szövetségi kapitány értékelésében úgy fogalmazott: maximálisan elégedettek lehetnek, mert azokat a számokat, amelyeket a két héttel korábbi kanadai világbajnokságon megnyertek, ezúttal is sikerült megnyerni.   

„Mellé nyertünk még hármat és az olimpiai számokban is előreléptünk az érmek és a pontszerzések szempontjából is. Az idei világversenyeken a tavalyi hat olimpiai bajnokunkból öt nem versenyzett, ezzel együtt ez a fiatal csapat a vb-n és az Eb-n is meg tudta nyerni a pontversenyt, az Eb-n az éremtáblázat élén végzett, ez nagyon nagy dolog” – mondta a szakember.   

Kiemelte, hogy a női kajak szakág az olimpiai számokban is előrelépett, de természetesen várják vissza azokat a rutinos versenyzőket, akik az idei szezont különböző okok miatt kihagyták.   

„Ha visszajönnek a tapasztalt versenyzők és még tanítják a fiatalokat, akkor hatalmas eredményeket tudunk majd elérni” – fűzte hozzá.   

Hüttner szerint férfi kajakban Magyarország visszakerült a térképre a négyeseknél – a vb-11. hely után ezúttal negyedik lett a csapat –, s ez nagyon fontos a jövő évi olimpiai kvalifikáció szempontjából. A kapitány ismét kiemelte a K-1 1000 és Nádas Bencével K-2 500 méteren győztes Kopasz Bálintot, aki a vb után az Eb-n is duplázott a két ötkarikás számban.   

„Ez sporttörténelmi tett. Ilyen profi versenyzővel nagyon ritkán találkozik az ember” – fogalmazott.   

Hüttner Csaba szerint a két világversenyről összesen négy érmet hazahozó Bragato Giada, Nagy Bianka kenupáros idén nagyon sokat fejlődött, évről évre előrelép, s reméli, hogy a jövőben versenyben lesz a győzelemért.   

A szövetségi kapitány többször elmondta, hogy az ideit egy próbaévnek szánja a 2023-as kvalifikációs világbajnokság előtt.   

„Nem dőlhetünk hátra, a mezőny láthatóan nagyon erős. Tervet kell készítenünk arra, hogy akár az eredményesség rovására is, de jövőre megszerezzük a maximális számú kvótát. Sok versenyzőnk van, aki eredményes lehet az ötkarikás játékokon, s a lebonyolítástól függően sok friss emberre is lesz szükségünk Párizsban” – mondta Hüttner Csaba.

Forrás: MTI

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!