Konferencia-liga selejtező

2022.08.18. 22:49

Bravúros győzelmet aratott a MOL Fehérvár Kölnben

A MOL Fehérvár bravúros teljesítménnyel, emberelőnyét kihasználva 2-1-re nyert Kölnben a Konferencia-liga selejtezőjének negyedik, utolsó fordulójában csütörtökön, a párharc első felvonásán.

A Mol Fehérvár FC játékosai, miután 2-1-es vezetést szereztek a labdarúgó Konferencia-liga negyedik selejtezőfordulójának első, 1. FC Köln–Mol Fehérvár FC mérkőzésén Kölnben 2022. augusztus 18-án.

Forrás: MTI/EPA

Fotó: Friedemann Vogel

A visszavágót jövő héten rendezik, a párharc győztese a főtáblán szerepelhet ősszel.

Konferencia-liga, selejtező, 4. (utolsó) forduló, első mérkőzés: 1. FC Köln (német)–MOL Fehérvár FC 1-2 (1-2)

Köln, 45 000 néző, v.: Tiago Martins (portugál)
gólszerzők: Dietz (14.), illetve Zivzivadze (32.), Dárdai (40.)
sárga lap: Szkiri (68.), Hector (95.), illetve Larsen (24.), Hangya (55.), Fiola (58.), Dárdai (69.), Zivzivadze (85.)
kiállítás: Chabot (20.)

Köln:
Schwabe - Schmitz, Hübers, Chabot, Pedersen (Kilian, a szünetben) - Hector, Szkiri - Thielmann (Maina, 60.), Ljubicic (Olesen, 76.), Kainz (Adamjan, 76.) - Dietz (Tigges, 76.)

MOL Fehérvár:
Kovács D. - Nego, Larsen, Stopira, Sabanov, Hangya - Bamgboye (Ljednyev, 86.), Pinto (Pokorny, 94.), Fiola, Dárdai (Heister, 81.) - Zivzivadze (Lüftner, 94.)

A Köln azonnal a kezdést követően érvényre juttatta erőfölényét, a Fehérvár védekezni kényszerült és próbálta felvenni a ritmust. A 14. percben aztán Dietz párharcot nyert a kissé gyámoltalan Sabanovval szemben, majd ziccerbe került, amit higgadtan értékesített.

Hat perccel később Chabot buktatta a labdát mellette megtoló Dárdait a hazai térfél közepén, a játékvezető pedig kiállította a kölni védőt. Ezt követően nagy fordulatot vett a mérkőzés, a házigazda megzavarodott, hátul több hibát vétett, a Fehérvár viszont erőre kapott, támadásait már el tudta vinni veszélyes területre. A 32. percben Nego pontos beadására Zivzivadze ellenállást nem tűrően érkezett, és fejjel egyenlített. A georgiai a kupasorozat ötödik mérkőzésén is betalált, ez már a hatodik gólja volt. A 40. percben pedig Zivzivadze ugratta ki Dárdait, aki éles szögből, 14 méterről bombázott a rövid felsőbe, így a Fehérvár egygólos előnnyel vonult pihenőre.

A szünetben rendezni tudta sorait a Köln, amely a második félidőben emberhátrányban is azonnal magához ragadta a kezdeményezést. A Fehérvár fegyelmezetten visszazárt a térfelére, véletlenül sem nyílt ki, így ellentámadásra ritkán, akkor is visszafogott létszámmal vállalkozott csupán.

A 70. perc környékén tovább fokozta a nyomást a házigazda, Kovácsnak akkor már komoly védenivalója is akadt. A végjátékra aztán alaposan elfáradt a vendégcsapat, de mivel a hazaiak sem tudtak újítani, erőteljes hajrát kivágni, az eredmény nem változott.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!