NBI

2022.08.14. 21:56

Pontot mentett a Kisvárda, kiütéses győzelmet aratott a Fradi, elbukta a győzelmet a Honvéd

A legutóbb ezüstérmes Kisvárda a hajrában egyenlítve hazai pályán 1-1-es döntetlent játszott vasárnap az előző idényben harmadik Puskás Akadémiával a labdarúgó OTP Bank Liga harmadik fordulójában. Nem sokkal később a címvédő Ferencváros 4-0-ra legyőzte a MOL Fehérvár együttesét.

Labdarúgó NB I - Ferencváros-MOL Fehérvár FC

Fotó: Kovács Anikó

A kisvárdaiak fölényében telt el az első tíz perc - Tóth Balázsnak többször is védenie kellett -, de aztán a vendégcsapat egy ellentámadás végén, távoli lövéssel megszerezte a vezetést. Előnye birtokában a Puskás Akadémia visszazárt, így a folytatásban nehezen került helyzetbe a hazai együttes. A hajrában a vendégek többször álltak közel az újabb gól megszerzéséhez, de vagy a kapufát találták el, vagy Hindrich védett. Az első félidőben hatékonyabban, kapura veszélyesebben futballozott a Puskás Akadémia.

Fordulás után sem változott alapvetően a helyzet, a Kisvárda, amely csütörtökön még európai kupamérkőzést játszott, igyekezett támadásokat vezetni, de kissé lassan, helyenként körülményesen jutott előre, így nem jelentett veszélyt a jól záró vendégek kapujára. 

Végül aztán a hajrában szöglet után fejesből csak összejött a hazaiaknak az egyenlítés.

Az este másik NBI-es mérkőzésén a címvédő Ferencváros 4-0-ra legyőzte a vendég MOL Fehérvárt a labdarúgó OTP Bank Liga harmadik fordulójának rangadóján, vasárnap.

A nemzetközi kupasorozatokban még versenyben lévő két együttes rotált kezdővel állt fel, majd közepes tempó mellett esett egymásnak. A nyílt küzdelemben mindkét kapu előtt volt játék, de gólveszélyt csak a hazai akciók jelentettek. A 15. percben előnyhöz is jutott a Ferencváros, majd változatlan forgatókönyv mellett a szünetre már hárommal vezetett.

 

A fordulást követően a házigazdák kényelmesen játszhattak, és átadták a kezdeményezést a vendégeknek. Utóbbiak ezt kihasználva közelebb jártak ugyan a gólszerzéshez, mint az első félidőben, de nem sikerült szépíteniük. A játékrész közepén érkeztek a ferencvárosi cserék, a hazaiak pedig stabil védekezés mellett a kontrákra hagyatkoztak. Utóbbiból aztán Boli adta meg a kegyelemdöfést a 91. percben.

 

A két együttes csütörtökön újabb kupamérkőzést játszik: a Ferencváros az ír Shamrock Rovers gárdáját fogadja az Európa-liga selejtezőjének utolsó fordulójában, a párharc első felvonásán, míg a MOL Fehérvár a Konferencia-ligában a Köln vendége lesz, szintén a selejtező utolsó körében, annak első összecsapásán.

A Budapest Honvéd a mérkőzés utolsó percében kapott góllal végzett 3-3-as döntetlenre a vendég Pakssal vasárnap este a labdarúgó OTP Bank Liga harmadik fordulójában.

Az első csaknem negyedórában kevés izgalmat hozott a találkozó, majd kissé váratlanul büntetőt kapott és előnybe került a hazai csapat, mely a 20. percben már 2-0-ra vezetett egy újabb 11-est követően. Az első félidő folytatásában a Honvéd őrizte előnyét a kissé elbizonytalanodó vendégekkel szemben.

A fordulás után a paksiak bátrabban futballoztak és nagy helyzeteket ugyan nem alakítottak ki, ám két szabadrúgás után Varga fejeseivel az 57. percre egyenlíteni tudott. A folytatásban mindkét gárda gólra törően igyekezett játszani, újabb találatot pedig a hazaiak szereztek. A hazai szurkolók öröme viszont csak két percig tartott, Plakuscsenko ugyanis piros lapot érően szabálytalankodott. 

A hajrában a Honvéd visszaállt és fegyelmezetten védekezett, így a paksiak még helyzetig sem jutottak el, mégis egyenlíteni tudtak, miután Varga az utolsó percben értékesítette a harmadik Honvéd-gólt szerző Kerezsi szabálytalanságáért megítélt büntetőt.


 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában