Labdarúgás

2022.06.06. 21:15

Marco Rossi: boldog és büszke vagyok, amiért az olaszok tisztelnek minket

Marco Rossi, a magyar labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya az olasz és magyar újságírók előtt is megismételte, amit eddig is hangoztatott: különleges mérkőzés lesz az Olaszország elleni, keddi Nemzetek Ligája-mérkőzés. Az olasz szakember hangsúlyozta, az ellenfélnek sokkal több minőségi labdarúgója van, ezért Anglia legyőzése után tökéletes mérkőzés kell az újabb bravúrhoz.

Marco Rossi már a sorsolás pillanatában tudta, hogy június hetedike nagyon különleges nap lesz az edzői pályafutásában. Magyar szövetségi kapitányként szülőhazája válogatottja ellen küldi csatába a mieinket – írja a Magyar Nemzet

A Nemzetek Ligája-kerethirdetés kapcsán is elmondta, hogy érzelmes mérkőzésre számít, és mivel azóta nem változott a véleménye, gyakorlatilag ezt és a budapesti elutazás előtt elmondottakat ismételte meg a mérkőzés helyszínén, a cesenai Dino Manuzzi-stadionban rendezett sajtótájékoztatón.

– Szövetségi kapitányként gyakran meg tudom látogatni a családomat. Amikor itt vagyok, igyekszem kizárni a szakmai dolgokat. Körülbelül tíz éve dolgozom Magyarországon, ez azt jelenti, hogy jó munkát végzünk a kollégáimmal. Az öltözőfolyosón találkoztam az olasz válogatott szövetségi kapitányával, Roberto Mancinivel, akivel még együtt is játszottam. Különleges mérkőzés vár ránk. 

Az angolok elleni győzelem után a srácok jó állapotban vannak, habár kevés volt az idő a regenerálódásra, ilyenkor nem is nagyon edzünk, inkább próbálunk pihenni.

Rossi kiemelte, 

hihetetlenül felemelő érzés, hogy a magyar válogatottat komolyan veszik az ellenfelek, így az olaszok is.

– Ezt ki kellett vívnia a csapatnak – hangsúlyozta a kapitány. Rossi szerint a vb-kvalifikáció elmaradása ellenére Roberto Mancini jó munkát végez, megpróbálja beépíteni a fiatalokat. Ő nem látja annyira katasztrofálisnak a Squadra Azzurra helyzetét, mint az újságírók.

A kapitány hasznosnak tartja a Nemzetek Ligáját, ezért is fordít nagy figyelmet a sorozatra, mivel a 2019-es sikertelen Eb-kvalifikáció után ez adott lehetséget a 2021-es Eb-részvételre.

Rákanyarodva az olaszok elleni meccsre, Rossi hangsúlyozta, majdnem tökéletes játékra lesz szükség:

– Nem szabad hibáznunk, és nekik nem szabad az életük mérkőzését játszaniuk. Nagyon sok múlik a szerencsén, ez is meghatározó szerepet tölt be a labdarúgásban.

Olaszország válogatott
Vécsei Bálint Forrás: Nemzeti Sport / Szabó Miklós

Vécsei Bálint, a Ferencváros 28 éves középpályása tavaly ősszel, a San Marino elleni vb-selejtezőn szerezte meg az első gólját a válogatottban. A Honvédban nevelkedett játékosnak jó a helyismerete: 2015-ben szerződtette a Bologna (amely Cesenától egy órára található), végül egyetlen meccset sem játszott az első osztályú csapatban, amely előbb a harmadosztályú Leccének, majd a svájci határhoz közel eső, többségében olasz ajkú Luganónak adta kölcsön. Vécsei elmondta, már a sorsolás pillanatában tudta, hogy korábbi emlékei miatt extramotiváció fűti majd az olaszok ellen.

– Örülök, hogy itt lehetek Olaszországban a nemzeti csapattal. Külön motivációt jelent, hogy az olaszokkal is megmérkőzhetünk, remélem, szerepet kapok a holnapi találkozón. Felkészültünk az olasz csapatból, több meccsüket is láttuk, örülök, hogy az angolok ellen győzelemmel kezdtünk. Készen állunk a mérkőzésre, reméljük, látni fogjuk, hol sebezhető az olasz csapat – mondta Vécsei.

Vécsei arra a kérdésre is válaszolt, hogy megismételhető-e az angolok elleni bravúr.

– Azért jöttünk, hogy ez így legyen. Külön öröm, hogy labdabirtoklásban és a kialakított helyzetek számában előre tudtunk lépni. Ez nem véletlen volt, amit be akarunk bizonyítani. Az angolok elleni siker jól jött, az edzőnk mindig mondja, hogy a földön kell maradnunk. Úgy készülünk, hogy száz százalékot vagy még annál is többet kell adnunk a regnáló Európa-bajnok ellen – mondta Vécsei Bálint. 

Borítókép: Rossi szerint hibátlan játékra lesz szükség az Európa-bajnok ellen / Nemzeti Sport / Szabó Miklós

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában