Labdarúgó NB I

2022.05.14. 18:36

Az FTC elleni vereséggel búcsúzott a Gyirmót

A sereghajtó Gyirmót a bajnok és kupagyőztes Ferencvárostól elszenvedett 2-1-es vereséggel búcsúzott az élvonaltól a labdarúgó OTP Bank Liga 33., utolsó fordulójának szombati játéknapján.

OTP Bank Liga, 33. (utolsó) forduló:
Gyirmót FC Győr-Ferencvárosi TC 1-2 (0-1)
-----------------------------------------
Gyirmót, 2628 néző, v.: Zierkelbach
   gólszerző: Varga B. (57.), illetve Bassey (45+1.), Civic (78.)
   sárga lap: Hasani (43.), Szegi (50.), illetve Redzic (82.)

   Gyirmót FC Győr:
   ----------------
Rusák - Szegi, Csörgő, Széles, Zeke - Ventúra (Hajdú, a szünetben), Vass (Radics, a szünetben), Nagy P. (Kovács D., 83.) - Hasani (Herjeczki, a szünetben), Varga B., Medgyes (Simon A., 78.)

   Ferencvárosi TC:
   ----------------
Bogdán - Wingo, S. Mmaee, Dvali, Civic - Besic, Loncar (Zachariassen, 84.) - Zubkov (Marquinhos, 74.), Marin (Sigér, 62.), Gavric (Redzic, 62.) - Bassey (Lisztes, 74.)

Felszabadult játékot hozott a már bajnok Ferencváros és a sereghajtóként biztos kieső Gyirmót összecsapásának első félideje. A csapatok támadó futballal szórakoztatták a közönséget, de az esélyesebb fővárosiak voltak veszélyesebbek. A zöld-fehérek sokáig nem tudták gólra váltani fölényüket, mígnem a szünet előtti utolsó pillanatokban Bassey sokadik helyzetét végül gólra váltotta.
A második játékrész ott folytatódott, ahol az első abbamaradt, azaz az FTC jó lehetőségeket dolgozott ki, de Rusák remek védéseinek köszönhetően nem nőtt a különbség. 

A hazaiak aztán szórványos támadásaik egyikéből váratlanul egyenlítettek, sőt, majdnem a vezetést is megszerezték, de a második góljukat les miatt érvénytelenítették. 

A fővárosi csapatot nem zavarta meg a rövidzárlat, továbbra is fölényben játszott, végül Civic góljával megérdemelten távozott három ponttal Gyirmótról.

Borítókép forrása: fradi.hu

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!