Cselgáncs

2022.04.29. 11:20

Kovács Kitti számára véget ért a kontinenstorna

Az 57 kilogrammos Kovács Kitti egy vereséggel búcsúzott a szófiai cselgáncs Európa-bajnokság pénteki nyitónapján.

A BHSE versenyzője – akinek eddigi legnagyobb eredménye a márciusi, prágai világkupa-viadalon szerzett ezüstérem volt – a 32 között a horvát Tihea Topoloveccel csapott össze. Első találkozójukon javarészt a cseh fővárosban ötödik ellenfél irányított, a 24 éves magyar két és fél perc elteltével már két intésnél járt. A négyperces mérkőzésidő nem hozott értékelhető akciót, az aranypontig tartó hosszabbításból pedig 35 másodperc pörgött le, amikor az ellenfél Kovács mögé lépett, egy hátsó gánccsal leterítette őt, és ipponnal nyert. A Honvéd dzsúdósa számára ezzel befejeződött a kontinenstorna.

A versenynap másik magyarja, a tavaly Eb-bronzérmes Pupp Réka később kezdi meg szereplését az Armeec Csarnokban. Az Atomerőmű SE 52 kilós kiválósága erőnyerőként csak a 16 között kapcsolódik be a küzdelmekbe, ahol német vagy svájci rivális vár rá.

A koronavírus-járvány miatt a küldöttségek számára ezúttal is buborékos rendszerben zajlik az Európa-bajnokság. Csak oltási igazolvánnyal rendelkező vagy gyógyult résztvevők léphetnek be a zárt zónába – egy negatív PCR-tesztet követően –, akik a viadal végéig kizárólag az arénában vagy a hotelben tartózkodhatnak.

Borítókép: Kovács Kitti (b) és Balogh Daniella a magyar cselgáncs bajnokság női, felnőtt, 57 kilogrammos súlycsoportjában a kecskeméti Messzi István Sportcsarnokban 2017. január 28-án. Fotó: MTI/Ujvári Sándor

Címkék#cselgáncs

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában