Gyász

2022.04.10. 07:10

Elhunyt Polyák József karate mester

Nyolcvanhárom éves korában elhunyt Polyák József karate mester, aki több harcművészet és a kaszkadőrség alapjait is elsőként mutatta be Magyarországon – tudatta a Magyar Karate Szakszövetség szombaton az MTI-vel.

Azt írták, hogy Polyák József rendületlenül dolgozott a keleti harcművészetek oktatásán és népszerűsítésén, számos stílusban szerzett mesterfokozatot. Munkásságával jelentős szerepet töltött be a harci művészetek magyarországi népszerűsítésében és megalakításában.

Hozzátették: 1994-ben alapító tagja volt a Nemzetközi Testőr és Biztonsági Szolgálatok Szövetségének. Speciális feladatokat ellátó rendvédelmi szerveknél volt kiképző, egyebek mellett a köztársasági őrezrednél és más kommandós egységeknél.

Személyi testőre volt többek között II. János Pál Pápának, és több hazai állami vezető mellett nemzetközi hírességek – Aristotle Onassis, Liz Taylor, Richard Burton és Habsburg Ottó – testőreként is dolgozott.

Megkapta 2003-ban a Magyar Köztársasági Érdemrend Lovagkeresztje kitüntetést, és 2014-ben az emberi erőforrások minisztere Eszterházy Miksa-díjat adományozott neki a sport népszerűsítésében nyújtott teljesítményéért.

Ezeken kívül számos hazai és nemzetközi elismerésben részesült a harci művészetek területén és a testőrködés során végzett kiemelkedő tevékenységéért – írta a szövetség.

Borítóképünk illusztráció. Forrás: Shutterstock

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!