Tenisz

2022.04.29. 14:35

Bondár Anna szettelőnyről veszített Madridban

A selejtezőből főtáblára került Bondár Anna három szettben kikapott orosz riválisától a madridi salakpályás tenisztorna 6,57 millió dollár (2,31 milliárd forint) összdíjazású női versenyének első fordulójában.

A világranglistán 68. Bondár két sima sikerrel vívta ki helyét a legjobb 64 mezőnyében, melyben a rangsorban 23. Darja Kaszatkina várt rá.

A találkozó nyitószettje szoros küzdelmet hozott, melyben a magyar teniszező 3:2-nél elveszítette adogatójátékát, a folytatásban viszont sorozatban négy gémet nyerve szettelőnybe került.

A második játszmában ismét Kaszatkina brékelt először és már 4:1-re is vezetett, ezt követően viszont ismét Bondár pillanatai következtek, 4:4-re egyenlített, de jó szériáját ezúttal nem tudta folytatni, és az orosz két játékkal később egyenlített.

A harmadik játszma elején Bondár rögtön elvette riválisa szerváját és előbb 2:0-ra, majd 3:1-re is vezetett, ezt követően viszont Kaszatkina került fölénybe, megszakítás nélkül hozott öt játékot és 2 óra 18 perc alatt megnyerte a mérkőzést.

Eredmény, 1. forduló (a 32 közé jutásért):
Darja Kaszatkina (orosz)–Bondár Anna 4:6, 6:4, 6:3

Borítóképünkön Bondár Anna. Fotó: MTI/EPA/Jason O'Brien

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!