Magyar fejlesztés

2021.12.13. 23:22

A teqball is részese lehet az olimpiai programnak

Huszár Viktor szerint kedvező jel, hogy a 2028-as játékok szervezőbizottsága "előnyös sportágként" hivatkozik a teqballra.

A Nemzetközi Teqball Szövetség (FITEQ) elnöke, Huszár Viktor szerint a fiatalközpontú sportágak kerülhetnek a 2028-as, Los Angeles-i olimpia programjába, ennek pedig a rohamosan terjedő, magyar fejlesztésű sportág is részese lehet.

"Együtt dolgozunk a Nemzetközi Olimpiai Bizottsággal, kölcsönösen akarjuk a globális sikert, és remélem, hogy ez vezeti majd a teqballt az olimpiai sportágak közé" - mondta Huszár az insidethegames.biz honlapnak.

A sportvezető szerint jelenleg az olimpizmus is változik, s ebben a változásban lát helyet a teqballnak is, mert úgy vélte, a teqball az egyik legnépszerűbb nem olimpiai sportág.

Kiemelte, kedvező jel, hogy a 2028-as játékok szervezőbizottsága "előnyös sportágként" hivatkozik a teqballra.

Magyarország a vasárnap zárult teqball-világbajnokságon három arany- és egy bronzéremmel a legeredményesebb nemzetnek bizonyult.

Forrás: MTI

Borítókép: A magyar (zöldben) és a cseh (fehérben) csapat mérkőzése a V4-Teqball Gálán Telki sportcsarnokában 2021. november 6-án.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!