San Diegó-i tenisztorna

2021.09.29. 08:50

Fucsovics kikapott az első fordulóban

Fucsovics Márton kikapott Grigor Dimitrovtól a 661 ezer dollár (202 millió forint) összdíjazású San Diegó-i keménypályás férfi tenisztorna első fordulójában.

Hungary's Marton Fucsovics returns against Serbia's Novak Djokovic during their men's quarter-finals match on the ninth day of the 2021 Wimbledon Championships at The All England Tennis Club in Wimbledon, southwest London, on July 7, 2021. (Photo by Glyn KIRK / AFP) / RESTRICTED TO EDITORIAL USE

Forrás: AFP

Fotó: Glyn Kirk

A világranglistán 29. helyezett bolgár játékos 2 óra 9 perces mérkőzésen bizonyult jobbnak a rangsorban 41. magyar ellenfelénél. Az első szettben 4:3-nál vette el Fucsovics adogatását, amivel megnyerte a játszmát, a másodikban viszont a magyar teniszező sokkal jobban játszott nála, 1:0-nál és 4:1-nél is brékelt, így alig félóra alatt egyenlített.

A csaknem egy óráig tartó harmadik szett kiegyenlítettebb játékot hozott, egészen a 12. gémig mindkét fél hozta szervajátékait, Dimitrov 6:5-ös vezetésénél viszont Fucsovicsnak hiába volt labdája a rövidítéshez, a bolgár hárította azt, majd második bréklabdáját értékesítette, ami nem csupán a játékot, hanem a szettet és a meccset is jelentette számára.

Eredmények, 1. forduló (a 16 közé jutásért):

Dimitrov (bolgár)–Fucsovics (magyar) 6:3, 1:6, 7:5

Forrás: MTI

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!