konferencia-liga

2021.08.04. 14:30

Nehéz ellenfél vár az Újpestre

Az Újpest a svájci Basellel találkozik csütörtökön a labdarúgó Konferencia-liga selejtezőjében, a harmadik forduló első mérkőzésén.

Budapest, 2021. augusztus 4. Az Újpest FC labdarúgócsapata edzésen a Konferencia Liga harmadik fordulója elõtt, a svájci FC Basel elleni mérkõzés elõtti napon a fõvárosi Szusza Ferenc Stadionban 2021. augusztus 4-én. A visszavágó egy hét múlva lesz Svájcban. MTI/Szigetváry Zsolt

Forrás: MTI

Fotó: Szigetváry Zsolt

A MOL Magyar Kupa-győztes fővárosi együttes – amely az előző körben csatlakozott a sorozathoz -, a liechtensteini FC Vaduz ellen kettős győzelemmel jutott tovább. Ezúttal egy jóval nívósabb ellenfél, a svájci FC Basel vár Michael Oenning vezetőedző együttesére.

A 2020-ban Európa-liga-negyeddöntős rivális rutinos résztvevője a nemzetközi kupaküzdelmeknek, az 1999/2000-es idény óta minden szezonban ott volt valamelyik kontinentális sorozatban,

igaz, legutóbb lemaradt az Európa-liga főtáblájáról.

A svájciak az előző idényben a második helyen zárták a bajnokságot, ezzel vívták ki a szereplés jogát a Konferencia-ligában. A rivális – amelynek Kertész Gyula, Sárosi Béla és Vincze Jenő személyében magyar edzői is voltak – keretében 19 légiós szerepel,

a labdarúgók összértéke 46,85 millió euró (az Újpesté 6,63 millió euró).

A magyar csapat vasárnapi főpróbája rosszul sikerült, ugyanis az OTP Bank Liga nyitófordulójában a Puskás Akadémia 2-1-re nyert Budapesten. A Basel ezzel szemben két sikerrel kezdte a svájci pontvadászatot, és a Konferencia-ligában is kettős győzelemmel búcsúztatta az albán Partizanit.

Az újpestiek dolgát tovább nehezíti, hogy a hétvégi bajnoki hajrájában sérülés miatt le kellett cserélni a georgiai csatár Giorgi Beridzét, az együttes támadójátékának egyik meghatározó játékosát, akinek állapotáról azóta sem adott hírt a klub.

A mérkőzés, amelyet a francia Jerome Brisard vezet és az M4 Sport élőben közvetít, 21 órakor kezdődik a Szusza Ferenc Stadionban, a visszavágót egy hét múlva rendezik Bázelben.

A továbbjutóra a szerb Cukaricki és a svéd Hammarby IF párharcának győztese vár a negyedik körben, amelynek tétje már a főtáblás szereplés lesz.

Forrás: MTI

Borítókép: az Újpest FC labdarúgócsapata edzésen a Konferencia Liga harmadik fordulója előtt, a svájci FC Basel elleni mérkőzés előtti napon a fővárosi Szusza Ferenc Stadionban 2021. augusztus 4-én

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában