Winston-salemi tenisztorna

2021.08.26. 07:44

A nyolcaddöntő jelentette a végállomást Fucsovicsnak

A negyedik helyen kiemelt Fucsovics Márton búcsúzott a nyolcaddöntőben a 807 ezer dollár (246 millió forint) összdíjazású winston-salemi férfi keménypályás tenisztornán.

Winston-Salem, 2021. augusztus 26. Fucsovics Márton a spanyol Carlos Alcaraz ellen játszik a winston-salemi férfi tenisztorna nyolcaddöntõjében 2021. augusztus 25-én. MTI/AP/Nell Redmond

Forrás: MTI / AP

Fotó: Nell Redmond

A világranglistán 42. magyar játékos erőnyerőként csak a 32 között kapcsolódott be a küzdelmekbe, ahol kedden két szettben verte a selejtezőből érkezett japán Vatanuki Joszukét (255.). A szerdai folytatásban a 15. kiemelt spanyol Carlos Alcaraz (54.) várt rá, aki 18 éves létére júliusban megnyerte az umagi versenyt.

Első találkozójuk fordulatos csatát hozott, a középső szettet 6:0-ra nyerte a 29 éves nyíregyházi teniszező, ám 2 óra 5 perc elteltével mégis az ellenfél ünnepelhetett. A magyar éljátékos hét ászt ütött – Alcaraz egyet sem – és 14 bréklabdát harcolt ki, melyekből ugyanakkor csak 11-et tudott értékesíteni. A murciai tinédzser hat bréklehetőségéből hármat kihasznált.

Fucsovics a jövő héten a US Open főtábláján szerepel.

Eredmény, nyolcaddöntő:

Carlos Alcaraz (spanyol, 15.)–Fucsovics Márton (4.) 6:3, 0:6, 6:2

Forrás: MTI

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában