női u19-es válogatott

2021.07.31. 12:49

Készülnek az első magyarországi kosárlabda-világbajnokságra

Öthetes edzőtáborral, remek hangulatban készül a női U19-es válogatott Magyarország első kosárlabda-világbajnokságára, amely jövő szombaton rajtol Debrecenben.

Kassa, 2017. február 9. Cziczás László, a VBW CEKK Cegléd vezetõedzõje csapatának a Good Angels Kassa ellen a nõi kosárlabda Európa-kupában játszott mérkõzésén Kassán 2017. február 9-én. (MTI/TASR/Milan Kapusta) *** Local Caption ***

Forrás: MTI / TASR

Fotó: Milan Kapusta

Cziczás László szövetségi kapitány együttese a csoportkörben a tajvaniakkal, az oroszokkal és az argentinokkal találkozik. A történelmi torna előtt a szakvezető óvatosan nyilatkozott az esélyekről.

– Tajvan kivételével vannak felvételeink az ellenfelekről, de azért nem vagyunk elhalmozva infókkal – mondta.

– Az ázsiaiakkal játsszuk az első meccsünket, ami olyan szempontból kedvező, hogy ők tűnnek a leginkább verhetőnek a csoportban. Tulajdonképpen egy nappal több jut nekünk arra, hogy felkészüljünk a következő mérkőzésekre.

A kapitány elmesélte, négy hetet tréningeztek a szövetség székesfehérvári edzőközponjában, a hajrában pedig már a helyszínen készülnek.

– Az öt hét nagyon sok, közben azért időnként hazamehettek a lányok, no meg szerveztünk csapatépítő programokat. A masszőrünk nemrég remek babgulyást főzött egy horgásztónál, ahol pecáznunk is lehetett, és volt Ki mit tud is, amelyre rengeteget készültek a lányok, előtte esténként ki sem jöttek a szobáikból – mondta nevetve.

Cziczás László közölte,

elvárásokról még korai beszélni, mivel nem ismerik pontosan az ellenfelek kereteit.

– Még a nemzetközi szövetség honlapján sincsenek fenn a névsorok, úgyhogy a helyszínen kapunk majd képet a másik három csapatról – jelentette ki a szakvezető, akinek az együttesében hatan szerepeltek már felnőtt NB I-es mérkőzésen.

A magyar válogatott kerete

Aya Keita, Boros Júlia, Dombai Réka, Gyöngyösi Janka, Holcz Rebeka, Krasovec Lili, Madár Eszter, Miklós Melinda, Rakita Lili, Rozmán Lilla, Salamon Zsófia, Sitku Zsuzsanna, Szerencsés Tamara, Telegdy Zsófia, Vég-Dudás Anna

Borítókép: Cziczás László még a Cegléd vezetőedzőjeként 2017-ben

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában