Labdarúgó NB I

2021.07.30. 23:16

Döntetlennel tért vissza az élvonalba a Gyirmót

Csertői Aurél együttese tétmeccsen még veretlen idén, ugyanis 2021-ben a másodosztályban 13 győzelem és 4 döntetlen volt a mérlege.

Az élvonalba négy év szünet után visszatérő Gyirmót 1-1-es döntetlent játszott otthon az MTK Budapesttel a labdarúgó OTP Bank Liga nyitófordulójában, pénteken.

Csertői Aurél együttese tétmeccsen még veretlen idén, ugyanis 2021-ben a másodosztályban 13 győzelem és 4 döntetlen volt a mérlege.

Az MTK kispadján első alkalommal ült Giovanni Costantino, aki a magyar válogatott szövetségi kapitánya, Marco Rossi pályaedzője és videoelemzője volt korábban.

OTP Bank Liga, 1. forduló:

Gyirmót FC Győr-MTK Budapest 1-1 (1-0)

Győr, ALCUFER Stadion, v.: Zierkelbach

gólszerzők: Ferreira (27. – öngól), illetve Miovski (54.)

sárga lap: Medgyes (85.), Lencse (93.), illetve Herrera (18.), Weir (36.), Miovski (74.)

kiállítva: Ferreira (91.)

Gyirmót FC Győr:

Hársfalvi – Major M., Cornel Ene, Széles, Zeke – Nagy P. (Radics, 93.), Hajdú Á. (Csonka, a szünetben), Vass Á. – Medgyes (Lencse, 92.) Herjeczki (Hasani, 85.), Varga B. (Simon A., 78.)

MTK Budapest:

Mijatovic – Herrera, Ferreira, Varju, Alho – Grozav, Palincsár (Mezei, 85.), Ramadani, Weir (Nagy Zs., a szünetben) – Miovski (Kovácsréti, 78.), Dimitrov (Prosser, 67.)

A találkozó elején mindkét gárda inkább a biztonságos védekezésre fektette a hangsúlyt, így nem igazán alakultak ki veszélyes lehetőségek, viszont a 27. percben egy kontra végén a hazaiak öngóllal megszerezték a vezetést. Ez láthatóan kissé megfogta a kék-fehéreket, akik a játékrész végére feltámadtak, és Palincsár lövésével kis híján egyenlítettek, de a labda a kapufán csattant.

A hazaiak nem sokkal a szünet előtt egy hatalmas lehetőséget elpuskáztak, de a világítás meghibásodása miatt elhúzódó első félidőben már nem változott az eredmény.

A szünet húsz perccel tovább tartott az áramkimaradás miatt, és így is csak négyből három reflektor világított a stadionban, ennek ellenére folytatódott az összecsapás.

Nem sokkal a fordulást követően aztán egyenlített az MTK, Miovski szépségdíjas megoldással pöccintette át Hársfalvit, a hazaiak kapusát. A folytatásban mindkét gárda előtt adódott gólszerzési lehetőség, a győzelemhez a Gyirmót állt közelebb, ám Medgyes révén csak kapufáig jutott.

A ráadás pillanataiban a VAR-rendszer segítségével a játékvezető kiállította az MTK védőjét, az öngólos Ferreirát.

Forrás: MTI

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában