Budapesti tenisztorna

2021.07.12. 19:19

Bejutott a negyedddöntőbe a Babos-Jani páros

A második helyen kiemelt duó a centerpálya hétfői zárómérkőzésén a szabadkártyás Drahota-Szabó Dorka, Udvardy Luca kettőssel találkozott.

A tokiói olimpiára készülő Babos Tímea és Jani Réka bejutott párosban a negyedddöntőbe a budapesti Római Teniszakadémián zajló, 235 ezer dollár (71,6 millió forint) összdíjazású salakpályás női tornán.

A második helyen kiemelt duó a centerpálya hétfői zárómérkőzésén a szabadkártyás Drahota-Szabó Dorka, Udvardy Luca kettőssel találkozott. Az összmagyar meccs mindössze 52 percig tartott, Babosék csak három gémet vesztettek.

„Bevallom, hogy nagyon izgultam, de mindig sok erőt ad a hazai környezet” – mondta a pályán Babos Tímea. „Picit belerokkantam lelkileg az elmúlt hónapokba, de most csodálatos, hogy buborék helyett a saját ágyamban alhatok, magyar szót hallok a lelátókról, és itt lehetnek a hozzátartozóim. A wimbledoni centerpálya sem tud annyi energiát adni, mint ez a pálya, és sosem gondoltam volna, hogy ennyi sikert érek el, amikor 2010-ben először játszottam itt” – tette hozzá könnyeivel küszködve a párosban négyszeres Grand Slam- és háromszoros világbajnok.

Jani Réka kifejtette, örül, hogy párossal kezdett Budapesten, mert így ráhangolódhatott a keddi egyes meccsére.

„Sok trükkös megoldást és háromórás csatát ígérek holnapra” – mondta nevetve.

Drahota-Szabó Dorka és a 15 éves Udvardy Luca közölte, óriási élmény és nagy megtiszteltetés volt az olimpikonok ellen játszani a centerpályán.

A 4-es pályán közben két magyar szerepelt ugyancsak párosban, Stollár Fanny a román Mihaela Buzarnescu oldalán két szettben verte Udvardy Panna és az amerikai Jamie Loeb kettősét.

Eredmények:

páros, 1. forduló (a 8 közé jutásért):

Babos Tímea, Jani Réka (2.) – Drahota-Szabó Dorka, Udvardy Luca 6:1, 6:2

Stollár Fanny, Mihaela Buzarnescu (magyar, román)-Udvardy Panna, Jamie Loeb (magyar, amerikai) 6:4, 6:3

Forrás: MTI

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!