Tokió 2020

2021.05.17. 13:00

Újra úton az olimpiai fáklya

Újra úton az olimpiai fáklya! szlogennel indult országjáró körútra Kovács István, aki tagja volt a 2008-as, pekingi játékok magyar fáklyavivőinek.

TETSUYA, a member of EXILE, a pop dance and singer group, lights up the Torch Plate with an Olympic torch fire at the closed-off Expo '70 Commemorative Park without spectators under the priority-measure, in Suita Ward, Osaka on April 13, 2021. Osaka faced the highest nuber of 1,099 cases in the prefecture. ( The Yomiuri Shimbun ) (Photo by Mami Nagaoki / Yomiuri / The Yomiuri Shimbun via AFP)

Forrás: AFP / Yomiuri / The Yomiuri Shimbun

Fotó: Mami Nagaoki

A mezőfalvai sportember sorra látogatja – elsősorban Fejér megye – iskoláit, óvodáit, ahol

a gyerekeknek élménybeszámolót tart, sportos játékokat, vetélkedőket szervez.

A találkozók fontos pontja, hogy a résztvevők az olimpiai naplón keresztül rajzaikkal, bejegyzéseikkel üzenhetnek a tokiói játékokra készülő magyar versenyzőknek. A programban szerepel futás az olimpia tiszteletére, emlékfa ültetése, rajzpályázat, ötkarikás kvíz és emlékfotók készítése az olimpiai fáklyával.

A hosszútávfutó – aki 1998-ban elfutott a finnországi Rovaniemibe, és megkapta a Mikulás-nagykövet címet – amint a járványhelyzet lehetővé teszi, határon túli településekre is ellátogat.

Kovács István önerőből szervezi a kistérségi programokat a gyerekek részére – a Nyuszifutás mellett télen a Mikulás-futást –, évente 60-65 helyszínre jut el, többségükre kerékpárral.

Forrás: MTI

Borítókép: Az olimpiai láng áprilisban, Japánban

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!