Labdarúgó NB I

2021.05.07. 22:31

Gólzáporos győzelemmel zárt a Mezőkövesd

Az 55. születésnapját ünneplő Pintér Attila csapata ezt megelőzően hat fordulón át volt nyeretlen az élvonalban.

A Mezőkövesd kiváló játékkal, 5-1-re nyert a vendég MTK Budapest ellen a labdarúgó OTP Bank Liga 33., zárófordulójának pénteki nyitómérkőzésén.

Az 55. születésnapját ünneplő Pintér Attila csapata ezt megelőzően hat fordulón át volt nyeretlen az élvonalban, amelyet – a kupagyőztes Újpest eredményétől függően – a hetedik, vagy nyolcadik helyen zár majd.

Az MTK pedig hatodik, vagy hetedik lesz, mivel a lila-fehérek győzelemmel mindkét gárdát megelőznék.

OTP Bank Liga, 33. (utolsó) forduló:

Mezőkövesd Zsóry FC-MTK Budapest 5-1 (2-0)

Mezőkövesd, 800 néző, v.: Káprály

gólszerzők: Jurina (17.), Nagy D. (42.), Ferreira (53., öngól), Vajda (61.), Vutov (64.), illetve Varga R. (79., 11-esből)

sárga lap: Vajda (38.), Szaappanos (78.), Mijatovic (78.), Ferreira (78.), illetve Varju (42.), Palincsár (76.),

Mezőkövesd Zsóry FC:

Szappanos – Farkas D., Katanec, Szeles (Martic, a szünetben), Vajda – Besirovic, Karnyickij, Cseri – Vutov (Bencze, 68.), Jurina (Diallo, 86.), Nagy D. (Chrien, 62.)

MTK Budapest:

Mijatovic – Perkovic (Palincsár, 62.), Ferreira, Nagy Zs. – Alho (Ikenne-King, 73.), Dimitrov, Mezei (Cseke, 62.), Balázs B. (Varju, 40.) – Vancsa (Miovski, 62.), Varga R., Prosser

Már az első percben vezetést szerezhettek volna a vendégek, de Varga ziccert rontott. A kihagyott lehetőség gyorsan megbosszulta magát, mivel Pintér Attila csapata bő negyedóra elteltével első helyzetéből betalált. A folytatásban nyomott az MTK és közel volt az egyenlítéshez, de a helyzetek újra kimaradtak, a Mezőkövesd pedig Vutov remek gólpasszának és Nagy higgadt befejezésének köszönhetően nem sokkal a szünet előtt megduplázta előnyét.

Az előzetesen tét nélkülinek tűnő összecsapás viszonylag gyorsan átment „élesbe”, miután Ferreira öngólja után már hárommal vezettek a borsodiak, akiknek legalább ötgólos sikerre lett volna szükségük ahhoz, hogy a tabellán az MTK előtt végezzenek.

A Mezőkövesd a második félidő közepére már el is érte 5-0-s előnyt, azonban a Ferencváros ellen rontó Szappanos újra hibázott, mivel teljesen felesleges helyzetben hozott össze egy büntetőt az ellenfélnek, amely ezt Varga révén értékesítve végül maga mögött tartotta a Mezőkövesdet.

Forrás: MTI

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!