Birkózó Eb

2021.04.24. 20:02

Lőrincz Tamás immár négyszeres Európa-bajnok lett

Lőrincz Tamás aranyérmet nyert a kötöttfogásúak 77 kilogrammos kategóriájában a varsói birkózó Európa-bajnokságon.

Budapest, 2019. szeptember 24. Benkõ Tibor honvédelmi miniszter (j) miniszteri emlékérmet ad át Lõrincz Tamás fõtörzsõrmesternek, a Magyar Honvédség Sportszázad tagjának 2019. szeptember 24-én, a nur-szultani olimpiai kvalifikációs birkózó-világbajnokság a kötöttfogásúak 77 kilogrammos kategóriájában szerzett aranyéremért, világbajnoki címért. MTI/Illyés Tibor

Forrás: MTI

Fotó: Illyés Tibor

A kötöttfogásúak 77 kilogrammos kategóriájában szereplő Lőrincz Tamás pályafutása negyedik Európa-bajnoki címét szerezte meg szombaton a varsói birkózó kontinensbajnokságon, miután a fináléban legyőzte török ellenfelét.

A világbajnoki címvédő magyar klasszis pénteken könnyedén nyert román, horvát, fehérorosz és német riválisa ellen, a szombati döntőben pedig technikai tussal verte Yunus Emre Basart.

Lőrincz 2006, 2013 és 2014 után nyert ismét Eb-t, a mostani viadalon pedig a magyar küldöttség második dobogós helyét érte el. Pénteken Sastin Marianna (62 kg) ezüstérmes lett a lengyel fővárosban.

Borítókép: Lőrincz Tamás főtörzsőrmester elismerést vesz át Benkő Tibor honvédelmi minisztertől korábbi sportsikereiért, világbajnoki címéért

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!