Torna vk

2020.10.04. 21:32

Vecsernyés Dávid bronzérmes lett nyújtón

Az Európa-bajnoki bronzérmes Vecsernyés Dávid a harmadik helyen végzett nyújtón a Szombathelyen rendezett challenge világkupaverseny vasárnapi zárónapján.

Minszk, 2019. június 30. Vecsernyés Dávid gyakorlata a férfi torna nyújtó versenyének döntõjében a II. Európa Játékokon a Minszk Arénában 2019. június 30-án. MTI/Kovács Tamás

Forrás: MTI

Fotó: Kovács Tamás

A Budapesti Honvéd SE sportolója a második helyen jutott a fináléba, de ott a szer 2017-es világbajnoka, a horvát Tin Srbic mellett a kazah Milad Karimi is megelőzte. A döntő másik magyar résztvevője, Kardos Botond a nyolcadik helyen zárt.

Kardos hosszú sérülés után tért vissza, a nyújtó mellett korláton is szerepelt a fináléban, és negyedik lett.

A nők mezőnyében a nap legjobb magyar eredményét Bácskay Csenge érte el, aki gerendán negyedik lett.

Kovács István, a férfiválogatott szövetségi kapitánya elégedetten összegzett, és kiemelte, hogy a hosszú kihagyás után mindenki „odatette magát”.

„Erre a világkupára rendszerint csúcsformában szoktunk érkezni. Ez most nem így volt, de jó volt látni ismét a mieinket a nemzetközi mezőnyben. Folytatjuk a felkészülést, hiszen ha minden jól megy, akkor az Európa-bajnokság következik még ebben az évben” – nyilatkozta.

Draskóczy Imre, a női válogatott szövetségi kapitánya elismerően nyilatkozott Dévai Boglárkáról, aki szombaton több mint két év kihagyás után visszatért, és aranyérmes lett ugrásban.

„Több kemény műtéten van túl, és gondolom, ilyen visszatérést remélt. Összességében mindenki megmutatta, hogy hol tart jelenleg. Örülök, hogy több döntős produkció is volt” – értékelt.

Vasárnap a verseny helyszínére érkezett Vatanabe Morinari, a nemzetközi szövetség elnöke, aki Magyar Zoltánnal és Altorjai Sándorral, a magyar szövetség elnökével és főtitkárával látogatást tettek Nemény András polgármesternél.

A japán sportvezető köszönetet mondott a Magyar Olimpiai Bizottságnak, a Magyar Torna Szövetségnek, valamint Szombathely városának, amiért a koronavírus-járvány miatti nehéz körülmények között ismét otthont adtak a versenynek.

„Ez egy nagy kihívás, és minden tiszteletem az övék, hiszen teljesítették ezt a rendkívül nehéz feladatot” – mondta Vatanabe, aki köszönetét fejezte ki a résztvevő versenyzőknek és edzőiknek is, akik 15 országból érkeztek a vasi megyeszékhelyre.

Forrás: MTI

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!