NB II.

2020.08.12. 10:15

Garami József visszatér a pécsi labdarúgásba

A korábbi szövetségi kapitány 27 év után visszatér Pécsre, ahol mentor és szakmai koordinátor lesz a labdarúgó NB II-ben szereplő Pécsi MFC-nél.

Budapest, 2015. április 18. Garami József, az MTK vezetõedzõje a labdarúgó OTP Bank Liga 24. fordulójában játszott MTK Budapest-Gyõri ETO FC mérkõzésen a Bozsik József Stadionban 2015. április 18-án. MTK - Gyõr 2-1. MTI Fotó: Kovács Tamás

Forrás: MTI

Fotó: Kovács Tamás

„Megnézem, hogy áll az utánpótlás, mire van még szükség és lehetőség.

Fontosnak tartom, hogy a klub törődjön a fiatalokkal és minél több játékost neveljen ki a magyar labdarúgásnak. A '86-os ezüstérmes csapatban huszonkét játékosból húsz saját nevelésű volt”

- idézte a klub weboldala a 81. születésnapját múlt vasárnap ünneplő pécsi mesteredzőt.

Garami vezetésével élte sikerkorszakát a PMFC jogelődje: az 1985/86-os idényben ezüstéremig vezette a mecsekaljaiakat, irányításával 1990-ben a piros-feketék elhódították a Magyar Népköztársaság Kupát (MNK), 1991-ben pedig bajnoki bronzéremhez segítette a csapatot. Ezt követően ült az Újpest, az MTK, a Győri ETO és a Ferencváros kispadján, összesen

magyar csúcsnak számító 797 meccset tudhat magáénak az élvonalban.

1987-ben öt mérkőzésen szövetségi kapitányként irányította a magyar válogatottat, mérlege két győzelem, egy döntetlen és két vereség.

Tavaly nyolcvanadik születésnapján adták át a róla elnevezett utánpótlásképző-központot Pécsett.

Forrás: MTI

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!