futópad

2020.01.18. 07:00

Csúcskísérletre készül Csécsei Zoltán

Az ultrafutó vasárnap és hétfőn megkísérli megdönteni a 12 és 24 órás futópados világcsúcsot.

Az esemény sajtóközleménye szerint a rekordok megdöntéséhez

az első 12 órában – amelyben 153 kilométert kell teljesítenie – 4:42 perces kilométereket kell futnia, az egynapos csúcshoz – 264 kilométer – 5:27 perces átlagra van szüksége.

A kísérlethez egy hitelesített, tanúsítvánnyal rendelkező padot szállítanak a helyszínre, amelynek a hagyományos szalagos megoldás helyett lamellái lesznek: ez az aszfalthoz, vagy a hideg rekortánhoz hasonló érzést kelt használat közben. A közlemény szerint ez biztosabb felületet jelent, ugyanakkor gazdaságosabb futást is lehetővé tesz, mert nem kell olyan magasra emelni a lábat futás közben.

A terem hőfokát mobilklímával fogják szabályozni:

kezdetben 13 fokot állítanak be a csúcskísérlet félidejéig, utána ahogy lassul, fárad a sportoló, egyre melegebb lesz a teremben.

A tervek szerint Csécsei Zoltán a 24 óra alatt 47 alkalommal vesz majd magához folyékony állagú tápanyagot.

A sportoló a 24 órás futás alatt körülbelül 18 000 kilokalóriát fog elégetni:

mintegy 12 000-et szervezete tartalékaiból, 6000-et pedig a bevitt folyadékkal pótol majd.

A csúcskísérletre – amelyben „kísérni” is lehet a sportolót a mellette elhelyezett futópadon – Újpesten kerül sor a Springday Health Clubban, az eseményről internetes közvetítés is lesz.

Forrás: MTI

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!