curling eb

2019.11.20. 14:09

Bravúros győzelmet aratott a női curlingválogatott

A magyar női csapat 6-5-re legyőzte Olaszországot a svédországi Helsingborgban zajló curling Európa-bajnokság szerdai játéknapján.

A nemzetközi szövetség honlapja szerint a B divíziós, azaz második vonalbeli összecsapáson a magyar női együttes négy endet követően 4-1-es hátrányba került az olaszokkal szemben, de utána három endet is minimális különbséggel tudott megnyerni, így 4-4-nél utolérte riválisát. A folytatásban az olaszok visszavették ugyan a vezetést, de a kilencedik, majd a tizedik, záró endben ismét a magyarok bizonyultak jobbnak, akik így megnyerték az összecsapást.

A B divízióban éllovas olaszok hat győzelem után először kaptak ki az Eb-n,

a Palancsa Dorottya vezette magyarok hét találkozót követően öt győzelemmel és két vereséggel a második helyen állnak, hármas holtversenyben az angolokkal és a törökökkel.

A nőknél a tízcsapatos másodosztályból az első négy játszhat az elődöntőben, amelynek győztesei feljutnak az élvonalba.

A férfiaknál két nyolcas csoportban zajlanak a B divíziós küzdelmek, az elsők rögtön a négy közé jutnak, míg a másodikok és harmadikok keresztbe játszanak az elődöntőbe kerülésért, majd a finalisták lépnek az A divízióba.

A magyar csapat – amelyre szerdán a Bulgária, majd a Csehország elleni találkozó vár – két győzelemmel és három vereséggel az ötödik helyen áll saját csoportjában.

Forrás: MTI

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!