a vb után

2019.10.07. 10:08

Gyulai Márton: az atlétika tökéletesen kiszolgálja a nézőket

A hazai vb-pályázat ügyvezető igazgatója a 2023-as budapesti világbajnokság szemszögéből figyelte a vasárnap zárult dohai vb-t.

„A nyolcadik nap például fantasztikus volt, akár a hangulatot, akár a nézőket vagy az eredményeket tekintjük” – nyilatkozott Gyulai Márton, a budapesti vb-pályázat ügyvezető igazgatója. Hozzátette, az atlétika, mint sportág tökéletesen kiszolgálja a nézőket, az eredmények önmagukért beszélnek és zseniális versenyeket látni.

„Ami a világ nagy része számára szokatlan és kevésbé akceptálható, az elsősorban a kultúrák közötti különbségből fakad.

Itt nyilván más stílusban szólítják meg a közönséget, de egyetértek azzal, hogy

ha népszerűsíteni akarjuk az atlétikát, akkor olyan helyekre is el kell vinni, ahol nem annyira ismerik”

- fogalmazott a dohai vb-t ért kritikákra reagálva.

Hangsúlyozta ugyanakkor, hogy a Kalifa Stadion felszereltsége, kialakítása is nagyszerű, gyors a pálya, a nézők elhelyezése is remek.

Újdonságként kiemelte az elsősorban a sprintszámok felvezetéseként alkalmazott fény- és hangtechnikát, ami „jobb mint valaha”.

„De ennek olyan költségvonzata van, amit nem biztos, hogy bevállalunk Budapesten, persze a négy év alatt rengeteget változhat a technika” – mondta Gyulai Márton. Jelezte, a magyar megfigyelői csapat Sebastian Coe-val, a Nemzetközi Atlétikai Szövetség (IAAF) elnökével és Jon Ridgeon ügyvezető igazgatóval is egyeztetett a 2023-as vb előkészületeiről.

Doha után két év múlva az Egyesült Államok, Eugeune ad otthont a szabadtéri atlétikai világbajnokságnak, majd 2023-ban következik a magyar főváros.

Forrás: MTI

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!