Spartathlon

2019.09.28. 08:55

Elképesztő magyar siker született a világ egyik legnehezebb versenyén

A 246 kilométeres versenyen huszonnyolc magyar futó indult, és talán mondhatjuk, a legszebb álmokat is felülmúlta a szereplés, hiszen kettős magyar siker született – az első helyen Bódis Tamás ért a célba, a második pedig Csécsei Zoltán lett. A nőknél Maráz Zsuzsanna címet védett.

Forrás: Csupasport

A 31 esztendős Bódis Tamás néhány hónap alatt robbant be a hazai és a nemzetközi élvonalba is. Tavaly már negyedik volt a Spartathlonon, a tavasszal pedig nagy előnnyel megnyerte az Ultrabalatont. Péntek kora reggel nem túl erősen kezdett, a CP 11-nél (11-es ellenőrzőpont) éppen befért az első tízbe, a CP 18-nál negyedik, majd a következő nagyobb ellenőrzőpontnál harmadik volt – írja a csupasport.hu.

Egyre jobban megközelítette a japán Tacuja Itagakit, sőt a CP 41-nél már hétperces előnyben volt vele szemben, ami másfél órával később 32 percre nőtt!

Ugyanígy tört előre Csécsei Zoltán is. Napi három edzéssel készült a versenyre, és kifizetődött a befektetett munka, hiszen amikor Bódis megelőzte a japán futót, Csécsei már a harmadik helyre ugrott.

Bódis a biztos előnyről már nem hagyhatta elúszni a győzelmet. Csécsei Zoltán jól hajrázott, ő is megelőzte a japánt, és negyed hétkor, mintegy háromnegyed órával Bódis után célba ért. (A harmadik a cseh Radek Brunner.) Rajtuk kívül is jár a dicséret a magyar futóknak: Simonyi Balázs az ötödik lett, Gyöngyösi János Tibor a nyolcadik, Borbás Tibor a tizenegyedik, Toldi Péter a tizenhatodik helyen állt.

A nőknél Maráz Zsuzsanna 27 óra 15 perc 12 másodperc alatt teljesítette a távot, és a férfiak közül is csak heten tudták megelőzni. Az esztergomi futónő tavaly is győzött, 2017-ben második, 2016-ban harmadik lett.

A magyar ultrafutók közül korábban Lubics Szilvia háromszor, Bogár János és az amerikai színekben versenyző Nagy Katalin egyszer győzött a világ leghíresebb és egyik legnehezebb ultramaratonján.

Borítókép: a győztes Bódis Tamás

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!