Vizes vb

2019.07.19. 06:46

Gyurta asztmás rohamot kapott, Rasovszky rosszul lett

Igazi dráma zajlott le a vízben a 25 kilométeres verseny során, hiszen Gyurta Gergely asztmás rohamot kapott, az utolsó három kilométeren levegőt venni is alig tudott. Rasovszky Kristóf pedig kétszer is a vízbe hányt.

Forrás: MTI

Fotó: Kovács Tamás

„Ezt nem hiszem el” – fakadt ki a verseny végén Gyurta. – „Egy egész éves munkám veszett kárba. Nagyon jó erőben éreztem magam, és mégis a semmivel megyek haza” – írja a Nemzeti Sport.

https://www.facebook.com/uszoszovetseg/photos/pcb.2334700669932376/2334700463265730/?type=3&theater

A lap szerint, noha Rasovszky Kristóf ugyan egy aranyérmet öt kilométerről és egy olimpiai kvótát hozhat haza, a 25 kilométeres versenyt ő sem így tervezte.

Edzője, Szokolai László a vízparton elmondta,

az Európa-bajnoki címvédő kétszer is hányt úszás közben, ezért csaknem két óra versenyzés és több mint kilenc kilométer megtétele után úgy döntött, nem folytatja tovább.

„Amikor már második alkalommal hánytam a vízbe, éreztem, hogy valami nem stimmel. Azt hiszem, így is képes lettem volna teljesíteni a távot, de mivel voltak, akik már elmentek mellettem, inkább jeleztem a bíróknak, hogy vegyenek ki a vízből” – mondta Rasovszky.

Rasovszky múlt szombaton 5 kilométeren győzött, ezzel megszerezte a szakág történetének első magyar aranyérmét, míg 10 kilométeren negyedik lett, amivel indulási jogot szerzett a tokiói olimpiára.

Forrás: MTI, nso.hu

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!