Vívó-vb

2019.07.21. 20:17

Egyetlen tussal kikapott, így ezüstérmes a magyar férfi kardcsapat

A dél-koreaiaktól egyetlen találattal, 45-44-re kikapott a döntőben, így ezüstérmes lett a magyar férfi kardválogatott a budapesti olimpiai kvalifikációs vívó-világbajnokságon.

Hungary’s Tamas Decsi and Korea’s Bongil Gu (R) compete during the Men's Sabre team final at the 2019 Fencing World Championships in Budapest, Hungary on July 21, 2019. (Photo by Peter Kohalmi / AFP)

Forrás: AFP

Fotó: Kőhalmi Péter

A Szilágyi Áron, Szatmári András, Gémesi Csanád, Decsi Tamás összeállítású csapat szombaton 45-31-re verte a vietnámiakat, majd 45-32-re az egyiptomiakat, ezzel negyeddöntőbe jutott. A vasárnapi folytatás is magabiztos sikerrel indult, a hazai együttes 45-29-re győzte le Iránt, majd az elődöntőben 45-38-ra Olaszországot.

Az aranyéremért az előző két vb-n első dél-koreaiakkal kellett megküzdeni. A BOK Csarnok csaknem telt lelátói előtt feszült légkörű, de izgalmas és látványos tusokat hozó csatában a magyarok 45-44-re kikaptak.

A sorozatban harmadszor világbajnok dél-koreaiak a 2017-es döntőben is a magyarokat győzték le.

A férfi kardozók a magyar válogatott harmadik dobogós helyezését gyűjtötték be a világbajnokságon. Csütörtökön második lett Szatmári, majd pénteken győzött a párbajtőröző Siklósi Gergely.

Forrás: MTI

Borítókép: A magyar Decssi Tamás és a dél-koreai Bongil Gu (j) összecsapása a 2019. július 21-i döntőben

Címkék#kardvívás

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!