Férfi kosárlabda NB I.

2019.06.21. 21:00

Történelme második bajnoki címét szerezte a Falco

A Szombathely idegenben 96-89-re legyőzte a Körmendet pénteken a férfi kosárlabda NB I döntőjének harmadik mérkőzésén, ezzel 3-0-ra megnyerte a párharcot, és története második bajnoki címét szerezte meg.

A két Vas megyei gárda – amely a 2007/08-as idény után második egymás elleni döntőjét vívta – párharcának szombati nyitányát a Szombathely nyerte meg 77-70-re idegenben, ezzel elvette az alap- és középszakaszgyőztes Körmend pályaelőnyét. A keddi folytatásban a sorozatban harmadik fináléját játszó Falco – amely 11 évvel ezelőtt szerezte meg eddigi egyetlen bajnoki címét – 87-77-re győzött az Arena Savariában, így már csak egy sikerre volt a végső diadaltól.

A harmadik összecsapáson is jól kezdett Gasper Okorn vezetőedző együttese: a körmendi mesternek, Matthias Zollnernek már három perc után időt kellett kérnie. A hazaiak ezt követően, még az első negyedben kiegyenlítettek, és az első szünetben csak kettővel vezetett a szombathelyi csapat.

A második felvonás elején a Körmend átvette a vezetést, innentől kezdve pedig fej fej melletti volt a küzdelem: hol az egyik, hol a másik csapatnál volt az előny. A hazaiaknak az is belefért, hogy Desonta Bradford zsákolást rontott, a nagyszünetben így is öttel vezettek, elsősorban a hatékony zónavédekezésüknek köszönhetően.

A harmadik játékrész nyolcadik percében vezetett ismét a Falco, amelyben az egyaránt magyar válogatott Perl Zoltán és Váradi Benedek mellett két amerikai, Juvonte Reddic és Evan Bruinsma is tíz pont felett járt. A Bradford, Leyton Hammonds és Xavier Thames vezette háromszoros bajnok Körmend ugyanakkor ismét fordított, és egypontos előnnyel kezdhette a záró periódust.

A negyedik negyedben a szombathelyiek villámrajtot vettek, Govens Darrin hárompontosa után már hattal vezettek. Az utolsó öt perc kilencpontos Falco-előnyről indult, és a vendégek innen már nem is engedték ki kezükből a győzelmet: a rájátszásban mérkőzést sem veszítve nyerték meg a klub történetének második bajnoki címét.

A Falco utolsó 21 mérkőzéséből mindössze egyen szenvedett vereséget.

A pénteki összecsapás legeredményesebb játékosa a 27 pontig jutó Desonta Bradford volt.

Forrás: MTI

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!