legyőzhetetlenek a Feketék

2019.06.21. 13:16

Összemérték erejüket a világ legerősebb emberei

A modern kor Toldi Miklósai több versenyszámban bizonyíthattak a csapatoknak kiírt világbajnokságon, amely magyar címvédéssel zárult.

Az erőművészek Esztergomban találkoztak a Natúr Világ Legerősebb Emberei csapat-világbajnokságon, amelyen 22 ország képviseltette magát – írja a Csupasport. A kéttagú csapatok között természetesen a címvédő magyar páros is ott volt, ifjabb Fekete László és testvére, Miklós pedig ezúttal sem okozott csalódást. A versenyzőknek a 36 fokos hőségben öt versenyszámban kellett bizonyítaniuk hihetetlen erejüket.

Első körben időre kellett kőgolyókat átemelni az 1,2 méter magas állványon, a magyar fiúk pedig a legnehezebb, kétszáz kilogrammos súllyal is megbirkóztak.

A második versenyszámban hat darab 140 kilós, különböző formájú tárgyat – többek között farönköt, söröshordót, félkaros súlyzót, kockát – kellett időre fej fölé nyomni. Ezután következett a 450 és 555 kilós gumikerék forgatása, majd a 220 kilós gúlát kellett láb között 15 méteren keresztül cipelni, visszafelé pedig két darab 150 kilogrammos koffer került a versenyzők hóna alá. Az ötödik számban három lépcsőfokon kellett felfelé vinni a súlyokat, a legnehezebb teher 300 kilogrammot nyomott.

A végső sorrend a különböző számokban elért pontokból állt össze, a mezőny pedig rendkívül besűrűsödött: a harmadik versenyszám után a magyar és a kanadai csapat holtversenyben állt az élen, az első és a hatodik helyezett páros között pedig mindössze hat pont volt a különbség.

Ám a címvédő magyar testvérpár az utolsó versenyszámban mindenkit lekörözött, így ismét a Fekete család végzett az első helyen.

A versenyen a Magyar Antidopping Csoport is jelen volt, a dobogósoktól vett mintát pedig már el is küldték a Nemzetközi Doppingellenes Ügynökség (WADA) bécsi laborjába.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!