akár közösen is

2019.06.28. 19:55

Női kézilabda Eb-t rendezne 2024-ben Magyarország 

A torna rendezési jogáról decemberben döntenek.

A Magyar Kézilabda Szövetség (MKSZ) szeretne pályázni a 2024-es női kézilabda Európa-bajnokság rendezésére.

A sportági szövetség honlapja szerint az Európai Kézilabda Szövetség (EHF) végrehajtó bizottsága közzétette a 2024-es női Európa-bajnokság – az első 24 csapatos női kontinenstorna – megrendezését fontolgató országok listáját. Az eseményre Magyarország is szeretne pályázni, így jelezte érdeklődését az EHF-nek.

„Az európai szövetségnek még nem a konkrét pályázati szándékot kellett jeleznünk, csupán az érdeklődést a rendezési jog iránt -mondta Horváth Gabriella, a Magyar Kézilabda Szövetség főtitkára, az EHF-vb tagja. – Mindenképpen érdekli a magyar szövetséget a torna megrendezése, elképzelhető, hogy több más pályázóval együtt közösen, erről már egyeztettünk az osztrák és a svájci szövetséggel is.”

A 2024-es női Európa-bajnokság rendezési joga iránt Ausztria, továbbá Csehország, Lengyelország és Szlovákia közösen, Magyarország, Oroszország, illetve Svájc érdeklődik.

A végleges pályázati szándékot szeptemberig kell elküldeniük a kandidáló szövetségeknek, a torna rendezési jogáról az EHF decemberben dönt.

Magyarország – Szlovákiával közösen – 2022-ben férfi Európa-bajnokságnak ad otthont.

Forrás: MTI

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!