Londoni tenisztorna

2019.06.19. 16:49

Fucsovics búcsúzott az első fordulóban

Fucsovics Márton kiesett szerdán a 2,2 millió euró (709 millió forint) összdíjazású londoni füvespályás férfi tenisztorna első fordulójában.

London, 2019. június 19. Fucsovics Márton játszik a spanyol Feliciano López ellen a 2,2 millió euró (709 millió forint) összdíjazású londoni füvespályás férfi tenisztorna elsõ fordulójában 2019. június 19-én. A magyar játékos 6-7, 6-3, 6-4-re kikapott. MTI/AP/Kirsty Wigglesworth

Forrás: MTI / AP

Fotó: Kirsty Wigglesworth

A Feliciano López elleni találkozót eredetileg keddre írták ki, de az eső miatt a szervezők az egész versenynap programját törölték.

A világranglistán 51. magyar játékos először csapott össze a 37 éves spanyollal (113.), aki azért kapott szabadkártyát a rendezőktől, mert két évvel ezelőtt ő szerezte meg a bajnoki címet a Queen's Clubban. López egyébként párosban ezúttal a közönségkedvenc Andy Murray oldalán szerepel, aki a januári Australian Open óta nem versenyzett, és csípőműtétje után a brit fővárosban tér vissza – egyelőre csak párosban.

A 27 éves Fucsovics és balkezes ellenfele kiélezett nyitószettet vívott, a közönség csak bréklabdákat láthatott, bréket viszont nem. A rövidítés aztán a jobban összpontosító nyíregyházi teniszezőé lett. A folytatásban Fucsovics 2:0-ra elhúzott, de López sorozatban négy gémet hozva fordított, majd a játszmát is besöpörte.

Az utolsó felvonásban 4:5-ig egyetlen bréklehetőségük sem volt a játékosoknak, ekkor azonban a magyar elvesztette a szerváját és ezzel a 2 óra 2 perces mérkőzést is.

Eredmény, 1. forduló (a 16 közé jutásért):

Feliciano López (spanyol)-Fucsovics Márton 6:7 (4-7), 6:3, 6:4

Forrás: MTI

Borítókép: Fucsovics Márton játszik a spanyol Feliciano López ellen a 2,2 millió euró (709 millió forint) összdíjazású londoni füvespályás férfi tenisztorna első fordulójában 2019. június 19-én.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!