Meghosszabbítva

2024.01.04. 22:49

Két héttel tovább látható a Renoir-kiállítás a Szépművészeti Múzeumban

Az eredetileg tervezetthez képest két héttel később, január 21-én zár a Szépművészeti Múzeum Renoir kiállítása, a nagyszabású tárlaton a francia mester csaknem 70 alkotásával találkozhat a közönség - tájékoztatta a múzeum az MTI-t csütörtökön.

MW

Pierre-Auguste Renoir Monet feleségéről készített festménye a Renoir - A festő és modelljei című kiállítás megnyitóján a Szépművészeti Múzeumban 2023. szeptember 21-én

Forrás: MTI

Fotó: Lakatos Péter

 A "Renoir. A festő és modelljei" című tárlat a nagy érdeklődésre való tekintettel hétfőn is látogatható és hétvégén egy órával korábban, már 9 órakor megnyitja kapuit az érdeklődők előtt - tájékoztatta az múzeum az MTI-t csütörtökön. 

A közlemény felidézi, hogy 

a kiállítás eredetileg január 7-én zárt volna, de a múzeumnak sikerült megállapodnia a tárlat meghosszabbításáról a külföldi kölcsönző intézményekkel. 

A Renoir emberábrázolásait középpontba állító tárlat a párizsi Musée d'Orsay-vel és a Musée de l'Orangerie-vel együttműködésben valósult meg, de a kiállításra több mint húsz külföldi közgyűjteményből kölcsönzött műtárgyakat a Szépművészeti Múzeum. 

A tárlaton olyan fő műveket láthat a közönség, mint például A hinta, a Vidéki tánc vagy a Claude Renoir bohócjelmezben című alkotások. 

A festőnek szentelt első magyarországi bemutató - amelyen a Szépművészetiben őrzött csaknem harminc Renoir-alkotás is kiemelt szerepet kap -

 kronológiai és tematikus elrendezésben ismerteti a művész fejlődését. 

A tárlaton most első alkalommal állították ki együtt Renoir Fekvő női akt (Gabrielle) című alkotásának mindhárom, 1903 és 1907 között készült változatát, melyek közül az elsőként megfestett remekmű 2019-ben, egy gyűjteménytörténeti jelentőségű vásárlás révén került a Szépművészeti Múzeumba - tartalmazza a közlemény.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában