Mozgókép

2022.12.27. 10:12

Másfél hónapig lehet még nevezni a Savaria Filmszemlére

A szemlére olyan magyar, a Kárpát-medencéből és a szórványból érkező alkotók pályázhatnak, akik a magyarságról, magyar kulturális értékekről, jelenségekről, jeles személyiségekről, csoportokról, együttesekről, alkotó közösségekről készítettek filmet. Szívesen látják a nevezések között továbbá egyetemek hallgatóinak vizsga-, illetve diplomafilmes alkotásait is – mondta el Lovass Tibor, a Savaria Filmakadémia elnöke.

A 9. Savaria Filmszemle díjazottjai

Forrás: Savaria Filmszemle Facebook-oldala

Február 15-ig várják a nevezéseket a 10. Savaria Filmszemlére, amelyet 2023. május 10–12-én rendeznek meg Szombathelyen – közölte az MTI.

A 2023-as kiírás szerint képzőművészet, néprajz és zene kategóriában (nem videóklip) lehet nevezni, a filmalkotások lehetnek rövid vagy akár egész estés dokumentumfilmek, ismeretterjesztő kisjátékfilmek, filmetűdök. 

A Savaria Filmakadémia elnöke hozzátette: a pályaművek témájukat tekintve lehetnek például művészeket, a kultúra területén dolgozó személyiségeket bemutató portrék, de szólhatnak akár alkotó közösségekről vagy művészeti és kulturális irányzatokról is.

A nevezéssel kapcsolatos tudnivalók megtalálhatók a filmszemle hivatalos honlapján, a www.savariafilmszemle.hu-n.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában