Élmény

2022.09.25. 18:23

Ránki Dezső zongoraestjével folytatódik az MVM Koncertek

A műsoron Franz Schubert a-moll szonátája és 4 impromptuje, majd Claude Debussy Gyermekkuckó és Metszetek című szvitjei szerepelnek.

A Klukon Edit és Ránki Dezső zongoraművész-házaspár Liszt-estje a XV. Ars Sacra fesztiválon a Budapest-Gazdagréti Szent Angyalok-plébániatemplomban 2021. szeptember 5-én.

Forrás: MTI

Fotó: Szigetváry Zsolt

Ránki Dezső zongoraestjével folytatódik az MVM Koncertek; a Müpa Bartók Béla Nemzeti Hangversenytermében szeptember 27-én Schubert és Debussy darabjait hallhatja a közönség.

A kétszeres Kossuth-díjas, Nemzet Művésze címmel kitüntetett Ránki Dezső koncertjét szünet nélkül, egy részben rendezik meg. A műsoron Franz Schubert a-moll szonátája és 4 impromptuje, majd Claude Debussy Gyermekkuckó és Metszetek című szvitjei szerepelnek - közölték az MTI-vel kedden a szervezők.

A MVM Koncertek Zongora-sorozatának következő koncertjén október 24-én a Zeneakadémia Nagytermében Balázs János lép fel, majd a Müpában november 9-én Alekszandr Gavriljuk szólóestjével zárulnak a 2022-es év zongoraestjei.

A 20. Jubileumi MVM Koncertek - A Zongora-sorozat programjában Bogányi Gergely, Grigorij Szokolov, Balázs János és Fazil Say koncertjei várhatók a Müpában 2023-ban.

A koncertek a Zeneakadémián, a Magyar Zene Házában, a Festetics Palotában és a Bartók Emlékházban is folytatódnak jövőre. Bővebb információ pontos műsorokkal a www.azongora.hu honlapon olvasható - áll a közleményben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában