Lásd a zenét!

2022.09.26. 08:32

Pályázatot hirdet a Liszt Ferenc Kamarazenekar a komolyzene iránt érdeklődő fiataloknak

A szervezők az általános iskola 7. és 8. osztályos, valamint a középiskola 7-12. osztályos tanulóinak jelentkezését várják.

Illusztráció/A Liszt Ferenc Kamarazenekar koncertje a tizedik alkalommal megrendezett Kaposvári Nemzetközi Kamarazenei Fesztiválon (Kaposfest) a kaposvári református templomban

Forrás: MTI

Fotó: Mohai Balázs

Kreatív pályázatot hirdet Lásd a zenét! címmel a Liszt Ferenc Kamarazenekar a komolyzene iránt érdeklődő fiataloknak.

A közönség fiatalítását szem előtt tartva a kamarazenekar alapítványa a Samsung Electronics Magyar Zrt-vel együtt hirdet kétfordulós videópályázatot - közölte a zenekar.  

A pályázatra maximum 5 fős csapatokban nevezhetnek a diákok. A szervezők az általános iskola 7. és 8. osztályos, valamint a középiskola 7-12. osztályos tanulóinak jelentkezését várják.   

Az első fordulóban a csapatoknak október 23-ig egy minimum 30, maximum 90 másodperc hosszú amatőr videófilmet kell elkészíteniük, amely alapjául Jörg Widman 180 Beats per Minute című műve szolgál. A versenyzők feladata megmutatni, hogy milyen érzéseket kelt, milyen emlékeket idéz fel bennük a mű.   

Az első fordulót követően szakmai zsűri értékeli a leadott pályaműveket, majd öt csapat juthat tovább a második fordulóba. A továbbjutóknak a szervezők értékes Samsung technikai eszközöket biztosítanak, hogy ezek segítségével készíthessék el videójukat a következő fordulóra.   

A második fordulóba jutott csapatoknak ismét Jörg Widmann 180 Beats per Minute című művének felhasználásával kell videót forgatniuk, ezúttal azonban minimum 60, maximum 180 másodperc terjedelemben.   

A pályázat részletei a zenekar honlapján olvashatók, a pályázattal kapcsolatos esetleges kérdéseket a [email protected] e-mail címen várják.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában