Isten ostora

2022.08.09. 15:00

Attila királyról nyílik kiállítás a Margitszigeti Víztoronyban

A különleges tárlat szeptember 15-ig tekinthető meg.

Attila királyról és a hunokról nyílik kiállítás a Margitszigeti Víztoronyban, a Margitszigeti Színház pénteki operabemutatójához kapcsolódva.

A Margitszigeti Színház pénteken és vasárnap tűzi műsorra Giuseppe Verdi Attila című operáját, melyhez kapcsolódóan kiállítást szervezett a hun király alakjáról és a hunok történetéről – közölte a teátrum kedden az MTI-vel.

Giuseppe Verdi zenedrámája 452-ben, a hun király észak-itáliai hadjárata alatt, Aquilea város meghódítása után játszódik.

A közlemény szerint a színház udvarán álló, műemlék Víztoronyban nyíló kiállítás a Magyar Nemzeti Múzeum támogatásával Attila király alakját, valamint a hunok és a Hun Birodalom történetét tárja a látogató elé.

A pénteki operabemutató alkalmával megnyíló kiállítás a jeggyel rendelkezők számára a darab előtt és annak szünetében ingyenesen látogatható.

A tárlat szeptember 15-ig tekinthető meg.

Borítóképünk illusztráció: Érdeklődők Attila hun király portréja mellett a (H)ősök csarnoka – Honfoglaló magyar vezérek portrésorozata 1700-ból című kiállítás megnyitóján a Magyar Nemzeti Múzeumban 2019. április 30-án. Fotó: MTI/Kovács Tamás

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában