A Tihanyi-félszigeten

2022.05.15. 22:02

Idén már a Balatonnál is megrendezik a Magyar Tavak Fesztiválját

Idén már három helyszínen rendezik meg a Magyar Tavak Fesztiválját: június 24-25-én a Velencei-tónál, július 29-től 31-ig a Tisza-tónál és új helyszínként augusztus 26-án a Balatonnál várják a közönséget a magyar és a nemzetközi könnyű-, klasszikus és dzsesszzenei koncertekkel.

Idén először a Balatonnál, a Tihanyi-félszigeten is megrendezik a Magyar Tavak Fesztiválját, amely ugyanúgy, mint a másik két helyszínen, gálakoncerttel veszi kezdetét. Ezeken fellép a Szolnoki Szimfonikus Zenekar, Miklósa Erika, Iván Szandra, Tóth Vera, Csiszár István, Rab Gyula, Pataki Bence, Cserta Balázs zenekara és ifj. Balogh Ferenc. Tihanyban a Bujtor István Szabadtéri Színpadon az est házigazdája Bősze Ádám lesz.
Június 24-én a Velencei-tónál a kápolnásnyéki Csajághy Laura Szabadtéri Színpadon lesz a gálakoncert. Másnap a kápolnásnyéki Halász-kastélytól indulva kerékpározhatják körbe a Velencei-tavat a fesztiválozók. Egyes megállóknál neves előadók készülnek produkciókkal. Fellép a Ceglédi Fúvószenekar, a Vox Mirabilis Kamarakórus, lesz Latin Jazz Piknik Jász András, Horváth Márk, Romhányi Áron és Balássy Betti előadásában, hallható lesz a Sárik Péter Trió és Falusi Mariann Jazzkívánságműsor magyarul produkciója. Koncertet ad a Bazseva és az I Nuovi zenekar, valamint a Cimbaliband.
Tisza-tónál, a fesztivál legrégebbi helyszínén, a tiszafüredi Morotva Kerékpáros Pihenőparkban kezdődik gálaesttel az esemény július 29-én. Másnap a Tour D'Operával, vagyis kerékpárostúrával folytatódik a fesztivál, a résztvevőket minden partmenti településen komolyzenei- és jazzkoncertek, valamint táncelőadások várják. A rajt a tiszafüredi Morotva Kerékpáros Pihenőparkban lesz. Az utolsó napon Boat d'Opera programban idén Tiszafüred környékét lehet bejárni csónakkal, élő zenei kísérettel, Bábel Klára hárfaművész, Kalmus Felícián csellóművész mellett St. Martin pánsípművész, Herczku Ágnes és a Banda, valamint Vadkerti Imre előadóművész közreműködésével - áll a közleményben.

Borítókép: az 1055-ben alapított bencés apátság 1754-re újra fölépült barokk temploma a Tihanyi-félsziget hegyláncának keleti szélén. Balra a Balaton víztükre (MTVA/Bizományosi: Jászai Csaba)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában