Ezüstgerely-pályázat

2022.02.14. 06:40

Sportkedvelő művészek alkotásait várja a Magyar Olimpiai Bizottság

A pályázati kategóriák a képzőművészet, az alkalmazott művészet, a sportfotó, az irodalom és a film.

A Magyar Olimpiai Bizottság, a MOB és a Nemzeti Sportközpontok Magyar Olimpiai és Sportmúzeuma újra meghirdeti az Ezüstgerely-díj elnyerésére kiírt kortárs művészeti pályázatot.

A díj, amelyet 1961-ben írtak ki először, több mint fél évszázada ösztönzi mindazokat a tehetséges művészeket, akiknek szemléletmódjától, alkotó fantáziájától nem idegen a sport világa.

A pályázatot felügyelő Ezüstgerely Kuratórium hangsúlyozottan művészi igénnyel készült, a sport, az olimpia, a testnevelés és a természetjárás, azaz a testkultúra egész területének témavilágát felölelő alkotásokat vár. A pályázati kategóriák a képzőművészet, az alkalmazott művészet, a sportfotó, az irodalom és a film. Az összedíjazás ötmillió forint.

A pályaműveket 2022. március 20. éjfélig lehet leadni, az eredményhirdetés május 18-án lesz a Magyar Olimpiai és Sportmúzeum Kiállító épületében. A pályázattal kapcsolatban további információt az érdeklődők az [email protected] e-mail-címen keresztül kérhetnek.

Borítóképünk illusztráció (Shutterstock)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában