Út a zenéhez

2022.01.24. 07:32

Ősbemutatóval kezdődik a Danubia Zenekar sorozata a Zeneakadémián

Ősbemutatóval kezdődik az Óbudai Danubia Zenekar Út a zenéhez című sorozata január 30-án a budapesti Zeneakadémián.

A négy koncertből álló Út a zenéhez sorozat jól ismert klasszikusokat helyez különleges kontextusba kortárs zeneszerzők műveinek segítségével olyan meghívott művészekkel, mint Baráti Kristóf és Pusker Júlia hegedűművészek, valamint a Honvéd Férfikar.

A koncertek előtt 17.45-től Eckhardt Gábor zongoraművész, zenepadagógus tart beavató előadást, amelynek látogatása koncertjeggyel vagy bérlettel ingyenes – közölte a zenekar az MTI-vel.

Az első hangversenyen Bach Die Kunst der Fuge című művét Tornyai Péter, Horváth Balázs és Balogh Máté teremti újjá a zenekar számára. A koncerten a művek tételei keverve, egymásba fonódva hangzanak el, melyeknek sorrendjét a zeneszerzők közösen komponálták. A Danubia Zenekart az esten Benjamin Bayl vezényli.

A sorozat következő koncertjei február 19-én, március 19-én és április 30-án várják a közönséget.

Borítókép: Olga Kern orosz-amerikai zongoraművész és az Óbudai Danubia Zenekar közös online koncertje a pécsi Kodály Központban 2020. december 11-én. Fotó: MTI/Sóki Tamás

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában