Új év, új tehetségek

2022.01.09. 09:45

Nagyszabású ösztöndíjakra pályázhatnak a tehetséges fiatal zenészek

Az állami zenei ösztöndíjak célja, hogy kihozzák az árnyékból a legtehetségesebbeket, és megmutassák őket az egész országnak.

https://alkotomuveszet.hu/A Fischer Annie zenei előadó-művészeti, a Kodály Zoltán zenei alkotói és a Lakatos Ablakos Dezső jazz előadó-művészeti ösztöndíjak a zene területének géniuszait támogatják idén is. A fiatalokat felkaroló állami zenei ösztöndíjak célja, hogy kihozzák az árnyékból a legtehetségesebbeket, és megmutassák őket az egész országnak.

Ne rejtsd el a tehetségedet. Azért kaptad, hogy használd. Hiszen mit ér egy napóra az árnyékban? – vélekedik a tehetségről John C. Maxwell.

A korábbi évekhez hasonlóan az Emberi Erőforrások Minisztériuma megbízásából a Magyar Alkotóművészeti Közhasznú Nonprofit Kft. 2022-re is meghirdette az ifjú tehetségeket felkaroló állami zenei ösztöndíjakat, amelynek szakmai lebonyolítója a Filharmónia Magyarország Nonprofit Kft.

Az ösztöndíjak egyfelől fellépésekhez segítik a díjazottakat, másrészt rendszeres pénzbeli támogatást nyújtanak számukra.

A fiatalok 3 ösztöndíjra is pályázhatnak.

A Fischer Annie-ról, a háromszoros Kossuth-díjas magyar zongoristáról elnevezett ösztöndíj tehetséges, fiatal hangszeres és énekes szólisták pályakezdéséhez nyújt segítséget. Az 1984-ben létrehozott Kodály Zoltán Zenei Alkotói Ösztöndíj célja, hogy segítse a fiatal zeneszerzők és zenetudósok pályakezdését és kedvező feltételeket teremtsen a magas színvonalú alkotói tevékenységükhöz. A Lakatos Ablakos Dezső ösztöndíj célja segíteni a jazz előadóművészek pályakezdését, zenei fejlődését.

A teljes pályázati felhívás megtalálható a Filharmónia Magyarország honlapján, valamint elérhető a Magyar Alkotóművészeti Közhasznú Nonprofit Kft. honlapján keresztül is.

A Fischer Annie zenei előadó-művészeti és a Lakatos Ablakos Dezső ösztöndíjak esetében a jelentkezési határidő 2022. január 31. éjfél. A Kodály Zoltán Zenei Alkotói Ösztöndíj benyújtásának határideje pedig 2022. február 28. éjfél. A beérkező pályázatokat szakmai kuratórium bírálja el.

Borítóképünk illusztráció

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában