A Dal 2021

2021.12.06. 13:05

Új lemeze jelenik meg A Dal tavalyi győztesének, a Kaukázusnak

A Lux című lemez további különlegessége, hogy a dalok mellett versek is felkerültek rá, amelyeket műsorvezetők szavalnak.

Az MTVA beszámolója szerint új lemezzel jelentkezik hétfőn A Dal 2021 győztese, a Kaukázus, amely a tavalyi nyeremény részeként kapott lehetőséget egy tíz dalból álló CD elkészítésére. A Lux című anyagon kizárólag új zeneszámok kaptak helyet, extraként versek is hallhatók rajta a közmédia népszerű műsorvezetőinek előadásában.

A Dal 2021 megnyerése számos koncertet hozott a Kaukázusnak, és nyáron elkezdődtek az új lemez, a Lux előkészületei is. A több hónapos alkotómunka eredményeként egy kifejezetten érzelmes hanganyag született, ami ugyan eltér megszokott stílusuktól, de rendkívül izgalmas.

Az új irányvonal tekinthető egyfajta ígéretnek. Szeretnék ugyanis finomítani a zenéjüket, poposítani a hangzását.

A Lux további különlegessége, hogy a dalok mellett versek is felkerültek rá, amelyeket a közmédia csatornáinak műsorvezetői, a Duna Televíziótól Fodor Imre, az M2 Petőfi TV részéről Koltay Anna, a Petőfi Rádiótól pedig Nagy Natasa szaval el.

A Kaukázus frontembere, Kardos-Horváth János szerint egyedülálló lehetőség a közmédia dalválasztó műsora.

Ez egy intenzív kiképzés a zenészeknek, és szívem szerint mindenkinek kötelezővé tenném, hiszen pótolhatatlan élményt jelent a magas színvonalú műsor. Külön pozitívum, hogy élőben adhatják elő a versenyzők a felvételeket, ezzel azonnali visszajelzéseket kaphatnak. Olyan helyekre juthatnak el a csapatok a versenynek köszönhetően, ahová korábban még sohasem, országhatárokon belül és kívül is – hangsúlyozta a zenész, aki A Dal 2021 legjobb dalszövegírója címet is elnyerte.

A Duna Televízió nagyszabású dalversenye jövőre folytatódik, és a győztesnek ugyanúgy új távlatokat nyithat, ahogy a Kaukázusnak. A nyertes Az Év Dala 2022, egyben a Petőfi Zenei Díj Év dala 2022 elismerésben részesül, emellett tízmillió forintot kap produkciója fejlesztésére, egy tízdalos nagylemezt készíthet, egy zeneszámhoz pedig videoklipet is.

Borítóképünk illusztráció

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában