Két éve várt lehetőség

2021.12.10. 07:08

Különdíjjal a tarsolyában – Maier Cseperke koncertje a Hagyományok Házában

Gyimestől Bonchidáig címmel tartja meg koncertjét vasárnap a Hagyományok Házában Maier Cseperke, a 2019-es Fölszállott a páva különdíjasa. A műsorban tíz tájegység muzsikái csendülnek fel.

Különleges adventi eseményre készül a Hagyományok Háza. December 12-én a Corvin téri Átriumban a Fölszállott a páva 2019-es gyerekévadjának egyik felfedezettje, Maier Cseperke lép fel. Az ifjú tehetséget két éve a negyedik elődöntőben, majd a decemberi középdöntőben ismerhette meg a közönség. Cseperke a Miskolc környéki Rátkáról érkezett, és kora gyerekkorától kezdve az ének és tánc szőtte át életét. Immáron öt éve játszik hegedűn, és két éve látta elérkezettnek az időt, hogy az MTVA és a Hagyományok Háza népzene- és néptánc vetélkedőjén a szólóhangszeres kategóriában kipróbálja magát. 

Sikerrel, a 2019. december 20-ai döntőben Kelemen László, a Hagyományok Háza akkori főigazgatója neki adta át az Intézmény különdíját, amely egy önálló koncertet jelentett számára.

„Örömmel tekintek vissza a két évvel ezelőtti eredményemre – emlékezik a versenyre a különdíjas. –Mikor nem kerültem a döntőbe, kicsit csalódott voltam ugyan, de a különdíj kárpótolt: megszépült a világ, s az idő múlásával még szebb lett. Utána a továbbtanulással voltam elfoglalva. A környezetvédelem továbbra is fontos számomra, így a debreceni Kossuth Lajos Gimnázium biológia-kémia szakát választottam. A népzenétől sem szakadtam el, a debreceni Kodály Zoltán Zeneiskolában tanulok, illetve ugyancsak nagyszerű mesterek keze alatt muzsikálok tovább. E koncertre már többször készültem, de a járványhelyzet keresztülhúzta terveinket. Most elérkezett az idő, hogy végre a sok évi közös muzsikálás kedves mesteremmel, dr. Fodor Róbert Dániellel, a sok együttöltött örömzenélés felejthetetlen keretet kapjon ezen a koncerten egy nem kevésbé ikonikus helyen, mint a Hagyományok Háza. Külön öröm számomra, hogy kedves, régi barátnőim, a népzenész szakos Szabó Dorka, és a népi ének szakos Beidek Borka, elfogadva felkérésemet, osztoznak örömömben és fellépnek a koncertemen.”

Borítókép: Zih Zsolt/MTVA

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában