fesztivál

2021.09.04. 20:13

Színes programsorral készülnek a pécsi kulturális negyed üzemeltetői

Az idei rendezvényt egy tematikus nap, a Tangó Ünnep teszi különlegessé szeptember 23-án.

Két többnapos fesztiválon, koncerteken, ismeretterjesztő előadásokon és irodalmi programokon is részt vehetnek az érdeklődők szeptemberben Pécsen a Zsolnay Örökségkezelő NKft. helyszínein – közölte a társaság.

Az egyebek mellett Kodály Zoltán nevét viselő pécsi koncert- és konferenciaközpontot, a Zsolnay Kulturális Negyedet, valamint az ókeresztény értékeket bemutató világörökségi helyszíneket is üzemeltető városi rendezvényszervező társaság, a ZSÖK közleményében írták, két nagy fesztivál vár a látogatókra a baranyai megyeszékhelyen.

A Pécsi Napok szeptember 22. és 27. között könnyűzenei koncertekkel, gasztroutcával és kísérőprogramokkal várja az érdeklődőket.

Az idei rendezvényt egy tematikus nap, a Tangó Ünnep teszi különlegessé szeptember 23-án.

Az immár hagyományos, tavaly a pandémia miatt elmaradt Zsolnay Fényfesztivál programjai szeptember 30. és október 3. között színesítik a pécsi belvárost. A székesegyház monumentális homlokzatát idén is a nemzetközi fényfestő verseny legjobb 3D-s, mozgó fényvetítései keltik életre, a belvárost pedig a Fény Útja 22 állomásán felragyogó fényalkotások varázsolják el – írták a közleményben.

A Kodály Központba szeptember 6-án szcenírozott előadást adnak elő Cseh Tamás dalaival. A tájékoztatás szerint az est megálmodói a Cseh Tamás-Bereményi Géza-Másik János-életmű legfontosabb dalait hozzák vissza a közönségnek egy színházi környezetbe helyezett nagyszabású műsorral. Az esten fellép még Fekete Linda, Törőcsik Franciska, Keresztes Tamás, Miczura Mónika, Ódor Kristóf, Ónodi Eszter, Tasnádi Bence, Thuróczy Szabolcs, Trokán Anna, Trokán Nóra és a Bonus Track Band.

Szeptember 18-án a Zsolnay Negyed éjszakáján egészen új perspektívából ismerhetik meg a Zsolnay Negyed lenyűgöző kincseit az érdeklődők.

A kulturális örökség napjain a pécsi világörökségi helyszínek is különleges programokat kínálnak szeptember 17-én, 18-án és 19-én, melyek közül kiemelkedik az élőszereplős kalandjáték a Cella Septichora Látogatóközpontban az Improvokál Társulattal. A résztvevők visszautazhatnak az időben és egy küldetést teljesítve segíthetnek megtalálni az eltűnt római kori leleteket.

Latin ünnepi hangulat költözik a Pécsi Galériába szeptember 16-tól. A Fiesta Grafika című kiállításon Magyarországon most először látható kilenc latin-amerikai ország – Argentína, Brazília, Kolumbia, Kuba, Ecuador, Mexikó, Paraguay, Peru, Uruguay – huszonhat grafikusművészének alkotása.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában