Népdalfeldolgozások

2021.09.05. 07:05

Magyar banda is szerepel a nemzetközi világzenei toplistán!

A csapat a World Music Charts Europe legfrissebb, szeptemberi kiadásán szerepel.

Forrás: Shutterstock

Fotó: Shutterstock

A Zűrös Banda 2021 című albumával a 10. helyre került a nemzetközi világzenei toplistán. A World Music Charts Europe zsűrijében mintegy huszonöt ország ötven világzenei rádiós szakembere értékeli az elmúlt hónapokban megjelent albumokat. A Fonó Budai Zeneház kiemelte, a kiválasztott lemezek közül sokat játszanak a külföldi rádiók is.

A szeptemberi listát az olasz Canzoniere Grecanico Salentino vezeti Meridiana című lemezével, a második helyre az algériai Kamel el Harrasi került Nouara című albumával, a harmadikra pedig a Young Female a Voices from Palestine Henna dalaival.

A Zűrös Banda nehéz időszakban született albuma, a 2021 című albuma pedig, amely a Fonó Records kiadónál jelent meg, tele van alkotó energiákkal.

A lemezen előtérbe kerültek a magyar népdalfeldolgozások és a magyar nyelvű saját szerzemények.

Ezenkívül a balkáni kötődés is megmaradt a zenészekben a korábbi évekből, ami a virtuóz hangszerkezelésen, a szenvedélyes játékon és az egymásra figyelésen érezhető.

A Zűrös Bandában a népzenei, főként magyar, szerb, macedón, bolgár, valamint román témák és dalok stílushűen szólalnak meg, miközben modernebb a hangzás is alátámasztja a dallamokat. A dalok Básits Branka hangján szólalnak meg, többségében magyarul. Az együtesben továbbá Bede Péter, Babcsán Bence, Varga Kornél, Boros Attila és Kertész Ákos játszik.

Borítóképünk illusztráció

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában