Különleges hangverseny

2021.09.28. 10:20

Indul a Filharmónia új, világhírű zenészeket bemutató sorozata

Fellép Hélene Guilmette szoprán, Marianne Beate Kielland mezzoszoprán, Bernhard Berchtold tenor és Stephan MacLeod basszus.

Joseph Haydn és Michael Haydn, valamint Johann Georg Albrechtsberger műveit játssza az Orfeo Zenekar és a Purcell Kórus neves szólisták közreműködésével a Filharmónia Magyarország szerdai pécsi koncertjén, a Régi mesterek bérlet első előadásán.

A Régi mesterek című bérlet a régi zene hazai képviselőinek előadásait mutatja be. Az évadnyitó hangversenyen Vashegyi György és együttesei, a Purcell Kórus és az Orfeo Zenekar a bécsi klasszikus kor egyházzenéjébe vezetik be a pécsi Kodály Központ közönségét. A 19 órakor kezdődő előadást 18 órakor ingyenes bevezető előzi meg.

A műsorban többek között szerepelnek a kor két legnagyobb mestere, Joseph Haydn és Michael Haydn művei, a Mária Terézia emlékére írt Te Deum és az 1803-as Szent Ferenc mise. A hárfaversenyéről híres Johann Georg Albrechtsberger 1780-as h-moll Miserere című művével, a fúvós és billentyűs versenyműveiről ismert Johann Nepomuk Hummel pedig a 1806-ban komponált D-dúr Te Deumával szerepel a koncerten.

A régi zene hazai képviselőinek koncertjeit kínáló Régi mesterek című új bérletről bővebb tájékoztatás olvasható a Filharmónia Magyarország honlapján.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában