Tool koncert

2021.09.27. 12:40

Fellép hazánkban a metál zene négyszeres Grammy-díjas óriása

A zenekar eddig egyszer, másfél évtizede a Sziget Fesztiválon lépett fel hazánkban.

Forrás: Shutterstock

Fotó: Shutterstock

A világhírű Tool együttes 2022. május 24-én lép fel a Papp László Budapest Sportarénában. A Los Angeles-i zenészek 2019 júliusában jártak utoljára Európában, amikor Lisszabonban léptek fel. A koronavírus miatt félbeszakadt, jövő áprilisban folytatódó turnén az ötödik megjelent album, a Fear Inoculum számai lesznek előtérben.

A turnét szervező Live Nation elmondta, a Fear Inoculum óriási várakozás után, tizenhárom évvel a negyedik lemez után, 2019 augusztusában jelent meg. Az album a zenekar korábbi Lateralus és 10,000 Days című albumához hasonlóan listavezető volt az amerikai Billboard 200-on. Ezenkívül számos eladási és játszási rekordot döntött meg, miközben a kritikusok is elhalmozták dicséretekkel.

Az együttes 1990-ben alakult. Az alapítók közül Maynard James Keenan énekes, Danny Carey dobos és Adam Jones gitáros a mai napig része a zenekarnak. Hozzájuk csatlakozott 1995-ben Justin Chancellor basszusgitáros. A már említett lemezek előtt az Undertow és az Aenima című albumaik jelentek meg. Továbbá kiadtak két középlemezt, a 72826 és az Opiate című anyagokat is, valamint egy limitált példányszámú dobozt Salival címen.

A jövő évi európai turné április 23-án Koppenhágából indul, érinti Oslót, Stockholmot, Hamburgot, Frankfurtot, Manchestert, Birminghamet, Dublint, Londont, Párizst, Antwerpent, Berlint, Kölnt, Amszterdamot, Krakkót és Prágát, valamint utolsó állomásként Budapestet is május 24-én.

Borítóképünk illusztráció

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában