Ikonikus járművek

2021.08.21. 12:47

Már több mint 10 ezren látták a Közlekedési Múzeum új kiállítását

Már több mint 10 ezren nézték meg a Közlekedési Múzeum „Volt egyszer egy Északi... a történet folytatódik” című, új időszaki kiállítását.

MÁV 424.001 pályaszámú univerzális gõzmozdony a Közlekedési Múzeum Volt egyszer egy Északi... a történet folytatódik címû tárlatának megnyitóján az Északi Jármûjavító Dízelcsarnokában 2021. július 15-én.

Forrás: MTI

Fotó: Szigetváry Zsolt

A múzeum pénteken az MTI-hez eljuttatott közleményében felidézte: új tárlatuk alig mint egy hónapja, július 16-án nyitotta meg kapuit.

A kiállításon hét ikonikus vasúti jármű látható, amelyek a magyar vasút története szempontjából kiemelt jelentőséggel bírnak, de a múzeum egyedi modellgyűjteményének több darabja, motorok, biciklik és a helyszínhez szintén kötődő Formula V-ös versenyautót is kiállítottak.

A tárlattal azonban – mint kiemelték – az intézménynek az is célja, hogy megmutassa a környék történetét és új otthonát, az Északi Járműjavító Dízelcsarnokát, ahol az új Közlekedési Múzeum fog felépülni.

A kiállításban az új múzeum látványterveit is bemutatják.

A kiállítás csütörtökön fogadta a tízezredik látogatót. A vasútbarát apukának és kisfiának Zsigmond Gábor, a Közlekedési Múzeum főigazgató-helyettese, a kiállítás egyik kurátora ajándékcsomagot adott át, melyben plüssmozdony, vonatos póló és bögre is volt.

A kiállítás továbbra is megtekinthető a Kőbányai út 30. szám alatt

– olvasható a Közlekedési Múzeum közleményében.

Borítókép: MÁV 424.001 pályaszámú univerzális gőzmozdony a Közlekedési Múzeum Volt egyszer egy Északi... a történet folytatódik című tárlatának megnyitóján az Északi Járműjavító Dízelcsarnokában 2021. július 15-én

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában