Világraszóló koncertek

2021.08.26. 08:30

Ismerje meg a kamarazene legszebb szólamait egy nyár végi fesztiválon

A rendezvényt Magyarország legfiatalabb koncertmestere, Miranda Liu hegedűművész alapította.

Magyar és külföldi szerzőktől összesen tíz koncert, köztük egy ősbemutató szerepel a 3. New Millennium Nemzetközi Kamarazenei Fesztivál programjában. Az eseményt augusztus 26. és 31. között rendezik több budapesti helyszínen. Idén ráadásul újra élőben találkozhat a közönség a rendezvény visszatérő művészeivel és új fellépőivel. A járványhelyzet miatt ugyanis az esemény tavaly koncertek nélkül, online mesterkurzusokkal zajlott, amelyeket a közösségi oldalakon követhettek a nézők.

Idén újra ösztöndíjjal, valamint rugalmas és magas színvonalú kurzuskínálattal várja a fiatalok jelentkezését a fesztivál tanári kara. A hallgatók online, illetve hibrid, vagyis részben személyes órákon vehetnek részt három alkalommal. A kurzusokra teljes ösztöndíjat kapnak azok, akik felvételt nyernek. A fesztivál oktatói között van Miranda Liu mellett Georgij Csaidze, Bartosz Koziak, Győri Noémi, Pálfi Csaba és Bábel Klára is.

A fesztivál nyitóeseményét a Szabó Ervin Könyvtár kertjében tartják augusztus 26-án. Ezt követően a Régi Zeneakadémia, a Hubay Palota, valamint a Zenetudományi Intézet ad otthont a koncerteknek.

Az idei program középpontjában több magyar zeneszerző is szerepel. Liszt Ferenc és Hubay Jenő mellett Ligeti György, Szokolay Sándor és Balassa Sándor művei is elhangzanak majd olyan művészek előadásában, mint Miranda Liu, Győri Noémi, Borbély László, Bábel Klára, Nagao Haruka, Szalai Éva, Georgij Csaidze, Bartosz Koziak és a Central European String Quartet. A magyar zenén kívül Bach, Mozart, Beethoven, Schubert, Chopin, Debussy, Dvorak, Saint-Saëns, Karol Szymanowski, Witold Lutoslawski, George Crumb, Federico Mompou műveit is hallhatja a közönség. A zárókoncerten pedig bemutatják a CESQ II. Nemzetközi Zeneszerzőverseny győztes darabját, Andrea Vanzo Wires című művét.

A fesztivál teljes műsora megtalálható a rendezvény honlapján.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában