Balatonszemes

2021.08.19. 11:38

Akciófilmes kaszkadőr show-val kezdődik a Bujtor István Filmfesztivál

Veteránautós felvonulással, akciófilmes kaszkadőr show-val, közönségtalálkozóval és egyebek mellett a Pogány Madonna című film vetítésével veszi kezdetét csütörtökön a Bujtor István Filmfesztivál.

Farkas Ádám Munkácsy-díjas szobrászmûvész Bujtor István színmûvészt ábrázoló szobra Balatonfüreden 2013. május 11-én.

Forrás: MTI

Fotó: Turcsi Gábor

Az immár tizenkettedik alkalommal Balatonszemesen sorra kerülő négynapos filmes seregszemle versenyprogramjába az előzsűri 110 alkotást válogatott be, a 35 játékfilm és kísérleti fikciós alkotás, 25 dokumentum-, ismeretterjesztő és portréfilm, 3 animációs alkotás és 47 versfilm közül 80-at láthat a közönség

– áll a szervezőknek az MTI-hez eljuttatott tájékoztató anyagában.

A szakmai zsűri elnöke Ferenczi Gábor Balázs Béla-díjas filmrendező, forgatókönyvíró, az SZFE, az ELTE és a Metropolitan Egyetem tanára.

A Bujtor István-díjat kategóriánként ítélik oda és augusztus 22-én adják át. Külön is díjazzák majd a legjobb alakításokat, forgatókönyvet, operatőri és vágó munkát, a legjobb effekteket, zenét, szerkesztést és rendezést.

A fesztivál védnöke Bujtor Judit, igazgatója Lutter Imre, fő támogatója az Emberi Erőforrások Minisztériuma Kulturális Államtitkársága.

A fesztivál programjait koncertek, utcaszínház, ételkóstoló, emlékkiállítás és retro utcabál is színesíti. A kertmoziban esténként a nagy Bujtor-klasszikusokat – A Pogány Madonna, Az elvarázsolt dollár, a Hamis a baba és a Csak semmi pánik – vetítik, a Bujtor István-emlékkiállítás egyebek mellett Kardos doktor rendőrszobáját, egykori filmes mementókat, kellékeket, relikviákat, hajós ereklyéket, filmes kulisszafotókat, plakátokat mutat be.

A családi programok között olyan színházi előadások is szerepelnek, mint a Padlás című musical és a Ludas Matyi, filmzenei és operett-musical slágerek szólalnak meg a Pécsi Nemzeti Színház művészei előadásában, fellép mások mellett Takács Nikolas, Huzella Péter és Gerendás Péter.

A fesztivál részletes programja a www.bujtorfilmfesztival.hu és az esemény Facebook-oldalán olvasható.

Borítókép: Farkas Ádám Munkácsy-díjas szobrászművész Bujtor István színművészt ábrázoló szobra Balatonfüreden 2013. május 11-én

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában