programsorozat

2021.06.20. 11:06

Táncelőadásokkal és interaktív programokkal készül a Nemzeti Táncszínház

A Millenáris alkalmi színpadán estéről estére, kilenc napon át váltják egymást a táncosok, együttesek, a tangótól a néptáncon és kortárs előadáson át a flamencóig több műfajban láthatók produkciók.

Fotós: Mohai Balázs

Táncelőadásokkal, interaktív programokkal várja a közönséget a Nemzeti Táncszínház július 14. és 22. között TáncPark elnevezésű eseményén a Millenáris parkban.

A Nemzeti Táncszínház a Millenáris parkba költözése óta, minden évben júliusban kiviszi a parkba az évad művészeit, népszerű előadásait – olvasható a szervezők MTI-hez eljuttatott közleményében.

Az alkalmi színpadon estéről estére, kilenc napon át váltják egymást a táncosok, együttesek, a tangótól a néptáncon és kortárs előadáson át a flamencóig több műfajban láthatók produkciók. Az estek alatt táncot, lépéseket is tanulhatnak a nézők.

A 2021-es TáncPark programsorozatát az Argentín Tangó Táncszínház Tangóvarázs című előadása nyitja meg. Másnap a Magyar Nemzeti Táncegyüttes művészei hozzák el a szatmári vidék jellegzetes lépéseit.

A szabad ég alatti színpadon július 16-án látható a Bartók Béla inspirálta Hat tánc című darab, a Feledi János vezette Feledi Project és az Oláh Dezső Trió közös előadása.

A következő napon már délután elkezdődik a program a Muharay Népművészeti Szövetség zenés, táncos népviselet-bemutatójával, este Hazai tánckörkép címmel adják elő produkciójukat.

Július 18-án a Varidance és a Bartók Táncszínház Magyar TáncRAPszódia című előadása várja a látogatókat. A PR-Evolution Dance Company szabadtéri premierjét, Esti koktél címmel július 19-én láthatja a park közönsége.

A Duna Művészegyüttes a Szent Efrém Férfikarral közösen jegyzett produkcióban idézik Bartókot, a tánc hagyományait, közös örökségünket. Elmúlt időkből – Bartók&Folk című darabjukat július 20-án adják elő.

A TálaMantra című darabot, Somi Panni koreográfus-rendező munkáját július 21-én tűzik műsorra. A Sivasakti Kalánanda Táncszínház előadása átfogó képet nyújt Dél-India táncművészetéről. Az est programja klasszikus indiai darabokat, klasszikus tánctechnikát felhasználó modern koreográfiákat és indiai néptáncokat foglal magába.

A TáncPark programsorozat utolsó napján a FlamenCorazónArte Táncszínház Caminos című produkciója látható a parkban.

A TáncPark programjai rossz idő esetén a Nemzeti Táncszínház nagytermében valósulnak meg. A Nemzeti Táncszínház védettséget igazoló okmánnyal, létszámkorlátozással engedi át a látogatók számára a nézőteret.

Borítókép: A Nemzeti Táncszínház új épülete a Millenárison 2019. február 13-án.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában